Τρίτη 18/5/2021

Η προτομή του Μωυσή Αλλατίνι κοσμεί πλέον ένα από τα πιο εμβληματικά και ιστορικά κτήρια της Θεσσαλονίκης

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μωυσή Αλλατίνι, που τοποθετήθηκε στους κήπους της Βίλας Αλλατίνι, στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο απόγονος της οικογένειας Αλλατίνι, Λοράν Ντασό, παρουσία του γενικού προξένου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Φιλίπ Ρέι.

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων ήταν συγκινητική, ενώ η προτομή αποτελεί οφειλόμενη τιμή στην οικογένεια Αλλατίνι, απόγονος της οποίας είναι ο κ. Ντασό, που δώρισε και την προτομή.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που έχουμε κοντά μας τον εκπρόσωπο μιας σπουδαίας οικογένειας, τον κ. Λοράν Ντασό, από την οικογένεια Αλλατίνι – Ντασό. Αγαπητέ κ. Ντασό, σας καλωσορίζω στο σπίτι σας. Στον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η προγιαγιά σας, η Νοεμί Αλλατίνι. Εδώ, που έζησαν οι πρόγονοί σας, οι οποίοι είναι κομμάτι της Ιστορίας και βασικοί συντελεστές στη διαμόρφωση της σύγχρονης Θεσσαλονίκης» είπε ο κ. Τζιτζικώστας απευθυνόμενος στον απόγονο των Αλλατίνι.

Αναφερόμενος στη Βίλα Αλλατίνι, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «εδώ και 132 χρόνια διασώζεται ως σημείο αναφοράς για το παρελθόν αλλά και την ιστορική συνέχεια της πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ