Η προτομή του Μωυσή Αλλατίνι κοσμεί πλέον ένα από τα πιο εμβληματικά και ιστορικά κτήρια της Θεσσαλονίκης

Must Read

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μωυσή Αλλατίνι, που τοποθετήθηκε στους κήπους της Βίλας Αλλατίνι, στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο απόγονος της οικογένειας Αλλατίνι, Λοράν Ντασό, παρουσία του γενικού προξένου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Φιλίπ Ρέι.

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων ήταν συγκινητική, ενώ η προτομή αποτελεί οφειλόμενη τιμή στην οικογένεια Αλλατίνι, απόγονος της οποίας είναι ο κ. Ντασό, που δώρισε και την προτομή.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που έχουμε κοντά μας τον εκπρόσωπο μιας σπουδαίας οικογένειας, τον κ. Λοράν Ντασό, από την οικογένεια Αλλατίνι – Ντασό. Αγαπητέ κ. Ντασό, σας καλωσορίζω στο σπίτι σας. Στον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η προγιαγιά σας, η Νοεμί Αλλατίνι. Εδώ, που έζησαν οι πρόγονοί σας, οι οποίοι είναι κομμάτι της Ιστορίας και βασικοί συντελεστές στη διαμόρφωση της σύγχρονης Θεσσαλονίκης» είπε ο κ. Τζιτζικώστας απευθυνόμενος στον απόγονο των Αλλατίνι.

Αναφερόμενος στη Βίλα Αλλατίνι, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «εδώ και 132 χρόνια διασώζεται ως σημείο αναφοράς για το παρελθόν αλλά και την ιστορική συνέχεια της πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This