Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Φεστιβάλ Animasyros: Διά ζώσης και διαδικτυακά θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο η 13η διοργάνωση

Αρχίζει στις 23 και ολοκληρώνεται στις 27 Σεπτεμβρίου το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, το οποίο θα διεξαχθεί σε φυσικούς χώρους στη Σύρο, ενώ, λόγω των υγειονομικών συνθηκών, σημαντικό μέρος του προγράμματός του, όπως και η Αγορά, θα αναμεταδοθεί ζωντανά μέσω σχετικής πλατφόρμας.

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Σύρου – Ερμουπόλεως και την αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει πλούσιες θεματικές και διεθνείς συνεργασίες, με τιμωμένη χώρα φέτος την Τσεχία. Σε συνεργασία με το Τσεχικό Ινστιτούτο της Αθήνας θα προβληθούν σύγχρονες ταινίες animation που επιμελήθηκαν το τμήμα Αnimation της σχολής FAMU και το Διεθνές Φεστιβάλ Αnimation Anifilm.

Εκτός των τσεχικών ταινιών, το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τα διαγωνιστικά τμήματα Διεθνές & Σπουδαστικό Μικρού Μήκους και Τηλεοπτικές και κατά Παραγγελία ταινίες. Έχουν κατατεθεί περισσότερες από 2.600 ταινίες, διεκδικώντας ένα από τα βραβεία του Animasyros, το European Values Award #ThisIsEU – Βραβείο Αντιπροσωπίας Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το βραβείο Καλύτερης Ελληνόφωνης Ταινίας.

Ταινίες animation για παιδιά και από παιδιά

Εκτός διαγωνιστικού θα προβληθεί μια σειρά θεματικών πανοραμάτων ταινιών, όπως είναι το Διεθνές Πανόραμα, ταινίες στο πλαίσιο της ετήσιας συνεργασίας με το Animapride, ταινίες μεγάλου μήκους σε συνεργασία με το Chaniartoon, όπως και ταινίες που απευθύνονται σε παιδιά, στο πλαίσιο συνεργασίας με το Athens International Children Film Festival, και ταινίες animation που έχουν φτιάξει τα ίδια τα παιδιά!

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του φεστιβάλ απευθύνονται σε τρεις ηλικιακές ομάδες: masterclass ενηλίκων (επαγγελματίες και φοιτητές), εργαστήριο animation & καλλιγραφίας για εφήβους, εργαστήριο με περιβαλλοντική θεματική (μαθητές πέμπτης & έκτης δημοτικού).

Οι ταινίες που περιλαμβάνονται στην Αγορά θα προβληθούν και διαδικτυακά, ενώ, σε συνεργασία με τη MIFA – Animation du Monde διοργανώνεται ένα τετραήμερο pitching forum στη Σύρο. Το project που θα διακριθεί θα «ταξιδέψει» στο Φεστιβάλ Animation του Ανεσί το 2021 και θα παρουσιαστεί στο MIFA Pitches.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ