Θρίλερ δίχως τέλος με τον «Salvator Mundi» του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Must Read

Νέες αμφιβολίες αναφορικά με τον πραγματικό δημιουργό του ακριβότερου πίνακα στον κόσμο εγείρει Γάλλος ιστορικός, ο οποίος σχεδόν απορρίπτει την άποψη ότι ο «Salvator Mundi» είναι έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, επειδή τα χέρια του είναι «παιδικά».

Ο Ζακ Φρανκ είναι της άποψης ότι ο εν λόγω πίνακας, που το 2017 πουλήθηκε αντί 382.000.000 ευρώ, είναι δημιουργία δύο βοηθών του Ντα Βίντσι, καθώς στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του Χριστού δεν παρατηρείται η ανατομική ακρίβεια για την οποία φημίζεται ο μεγάλος καλλιτέχνης. «Οταν ο δείκτης και ο μέσος είναι πλήρως ανασηκωμένοι, τα υπόλοιπα δάχτυλα δεν μπορούν να είναι εντελώς λυγισμένα μέσα στην παλάμη, όπως παρατηρείται στο χέρι ευλογίας του “Salvator Mundi”. Είναι μια ασυνήθιστη κίνηση» αναφέρει ο Φρανκ σε έκθεσή του για το επιστημονικό περιοδικό «ArtWatch UK», επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι απίθανο ο Λεονάρντο ντα Βίντσι να είχε ζωγραφίσει τόσο «παράδοξα λεπτή και μακριά μύτη, τόσο αυστηρές μπούκλες, επίπεδη σφαίρα και πολύ σκοτεινό λαιμό».

Θεωρεί ότι οι ζωγράφοι Σαλάι και Μπαλτράφιο, που δούλευαν μαζί με τον Ντα Βίντσι, είναι οι πραγματικοί ζωγράφοι του πίνακα που έχει χαρακτηριστεί «αρσενική Μόνα Λίζα».
Ο πίνακας εκτιμάται ότι αγοράστηκε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στη Νέα Υόρκη από τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σάλμαν, ο οποίος φημολογείται ότι τον φυλάσσει στο υπερπολυτελές γιοτ του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This