19-9-2020

Ανοίγει το «Μουσικό Χωριό» στο Πήλιο

Σε έναν τόπο καλλιτεχνικής συμβιώσεως, μουσικής πράξεως και εκπαιδεύσεως θα μεταμορφωθεί και φέτος το μεσαιωνικό χωριό του Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου, φιλοξενώντας για δεκάτη τετάρτη χρονιά το φεστιβάλ «Μουσικό Χωριό». Το μουσικό φεστιβάλ (18 έως 31 Αυγούστου) διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική εταιρία «arTree», με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου, της Ιεράς Μητρόπολεως Δημητριάδος και της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λαυρεντίου.

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε δύο περιόδους. Η πρώτη αφορά το διάστημα 18 έως 24 Αυγούστου και η δεύτερη το διάστημα 25 έως 31 Αυγούστου. Εργαστήρια, παραστάσεις και δράσεις έχουν πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα, φέρνοντας σε επαφή τις τέχνες του ήχου με το ανθρώπινο σώμα, την τεχνολογία, το θέατρο, τον χορό, τον λόγο, τις λαϊκές παραδόσεις και τον αυτοσχεδιασμό.

Το πρόγραμμα

Η πρώτη εβδομάδα περιλαμβάνει τα εργαστήρια «Ρίζα και κορμός», «Πίσω από τη μάσκα», «Διαλογισμός σε Κίνηση και Ακινησία. Αναπνοή και Ανθρώπινο Ενεργειακό Πεδίο», «Εφέ – Ενας γνωστός άγνωστος κόσμος», «Μουσική επί σκηνής – Μουσική σύνθεση και δραματουργία», εργαστήριο για τζαζ σύνολα και ελεύθερου φωνητικού αυτοσχεδιασμού.
Η δεύτερη, εργαστήρια ινδικού κλασικού χορού για το σωματικό θέατρο και τη φωνή, και τεχνικές ενστομισμού στο ελληνικό κλαρίνο. Εισηγούνται 22 συντονιστές από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου, του χορού, της performance, των επιστημών και των σωματικών τεχνών, και συμμετέχουν σπουδαστές, ελεύθεροι ή ακαδημαϊκοί ερευνητές των ανθρωπιστικών επιστημών. Με ελεύθερη είσοδο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.music-village.gr/gr/.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ