Ανοίγει το «Μουσικό Χωριό» στο Πήλιο

Must Read

Σε έναν τόπο καλλιτεχνικής συμβιώσεως, μουσικής πράξεως και εκπαιδεύσεως θα μεταμορφωθεί και φέτος το μεσαιωνικό χωριό του Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου, φιλοξενώντας για δεκάτη τετάρτη χρονιά το φεστιβάλ «Μουσικό Χωριό». Το μουσικό φεστιβάλ (18 έως 31 Αυγούστου) διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική εταιρία «arTree», με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου, της Ιεράς Μητρόπολεως Δημητριάδος και της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λαυρεντίου.

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε δύο περιόδους. Η πρώτη αφορά το διάστημα 18 έως 24 Αυγούστου και η δεύτερη το διάστημα 25 έως 31 Αυγούστου. Εργαστήρια, παραστάσεις και δράσεις έχουν πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα, φέρνοντας σε επαφή τις τέχνες του ήχου με το ανθρώπινο σώμα, την τεχνολογία, το θέατρο, τον χορό, τον λόγο, τις λαϊκές παραδόσεις και τον αυτοσχεδιασμό.

Το πρόγραμμα

Η πρώτη εβδομάδα περιλαμβάνει τα εργαστήρια «Ρίζα και κορμός», «Πίσω από τη μάσκα», «Διαλογισμός σε Κίνηση και Ακινησία. Αναπνοή και Ανθρώπινο Ενεργειακό Πεδίο», «Εφέ – Ενας γνωστός άγνωστος κόσμος», «Μουσική επί σκηνής – Μουσική σύνθεση και δραματουργία», εργαστήριο για τζαζ σύνολα και ελεύθερου φωνητικού αυτοσχεδιασμού.
Η δεύτερη, εργαστήρια ινδικού κλασικού χορού για το σωματικό θέατρο και τη φωνή, και τεχνικές ενστομισμού στο ελληνικό κλαρίνο. Εισηγούνται 22 συντονιστές από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου, του χορού, της performance, των επιστημών και των σωματικών τεχνών, και συμμετέχουν σπουδαστές, ελεύθεροι ή ακαδημαϊκοί ερευνητές των ανθρωπιστικών επιστημών. Με ελεύθερη είσοδο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.music-village.gr/gr/.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This