Η Ύδρα υποκλίνεται στον σπουδαίο ποιητή Μίλτο Σαχτούρη

Must Read

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τις 23 έως τις 29 Αυγούστου

Ειδικό αφιέρωμα στον ποιητή Μίλτο Σαχτούρη (1919-2005) περιλαμβάνουν οι εφετινές εκδηλώσεις του θεσμού «Κουντουριώτεια», που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος της Υδρας, προς τιμήν του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας, Υδραίου ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.

Ο ειδικός κύκλος εκδηλώσεων τιτλοφορείται «Ταξιδεύοντας στην Ύδρα με τον κληρονόμο των πουλιών» και αποτελείται από προβολές ταινιών, εκθέσεις και λογοτεχνικές συζητήσεις, με σημείο αναφοράς την ποιητική γραφή και κληρονομιά του Σαχτούρη, ο οποίος, από το γένος του πατέρα του, καταγόταν από την Ύδρα.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 23 και ολοκληρώνονται στις 29 Αυγούστου. Την πρώτη ημέρα η Κοινωνική Επιχείρηση Δήμου Ύδρας και η ομάδα των συντελεστών του Συμποσίου για τον Μίλτο Σαχτούρη διοργανώνουν βραδιά-φόρο τιμής στον σκηνοθέτη και ποιητή Λευτέρη Ξανθόπουλο (1945-2020), που ήταν ο πρωτεργάτης του περσινού αφιερώματος στον Σαχτούρη.

Στις 24 Αυγούστου, σε ειδικό χώρο της Δημοτικής Αγοράς θα διεξαχθεί το λογοτεχνικό συμπόσιο «Κληρονόμος πουλιών, Μίλτος Σαχτούρης», ενώ το βράδυ θα εγκαινιαστεί στα καταστήματα της Αγοράς η έκθεση «Κληρονόμος πουλιών, 15 καλλιτέχνες για τον Μίλτο Σαχτούρη» με έργα εμπνευσμένα από το έργο και τη μορφή του ποιητή.

Στις 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Λογοτεχνικό Καφενείο της Αγοράς λογοτεχνικό συμπόσιο, ενώ η κριτικός λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά θα μιλήσει για τον μελοποιημένο Σαχτούρη και ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης θα ερμηνεύσει στο πιάνο πρωτότυπη μουσική του επάνω στο έργο του ποιητή.

Στις 26 Αυγούστου θα εγκαινιαστεί στην ανακαινισμένη αίθουσα τέχνης και πολιτισμού «Μελίνα Μερκούρη» η έκθεση «Γραφείο με θέα», με φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το διάστημα 1948-1981 από τον ελληνιστή Μάριο Βίτι, ο οποίος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της Υδρας.

Στις 27 Αυγούστου θα εγκαινιαστεί στο Cafe Grande, στο λιμάνι της Ύδρας, η έκθεση «Lockdown» του Γιάννη Κόττη, ενώ στις 29 Αυγούστου στον εξώστη της ιστορικής οικίας Λάζαρου Κουντουριώτη θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Η πολιτειακή υποδομή της προεπαναστατικής Ύδρας και της υπόλοιπης Ελλάδας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This