Έσβησε το «Φεγγάρι»! Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Πουλόπουλος

Must Read

Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο επικράτησε καθώς έφυγε από τη ζωή ο 79χρονος Γιάννης Πουλόπουλος.

Ο σπουδαίος τραγουδιστής αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας, η καρδιά του όμως δεν άντεξε άλλο και το βράδυ της Κυριακής στις 23:00, άφησε την τελευταία του πνοή.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter, η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα με έναν συγκινητικό αποχαιρετισμό:

«Μας μέθυσες με το φεγγάρι, έδωσες ζωή στο Άγαλμα με τη φωνή σου και ξαφνου “Επεσε βαθεια σιωπή”….ξεκουράσου ψυχούλα μου.Δυναμη στα κορίτσια σου..την Μπεττυ και την Αντουλα…”Οταν μιλάς για χωρισμό να μην δακρυζεις μπρος μου..”τραγουδήσαμε μαζί σου….Καλό σου ταξιδι Γιάννη μου».

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Πουλόπουλο:

Ο Γιάννης Πουλόπουλος γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου του 1941 στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας, στην περιοχή της Μάνης. Σε ηλικία 5 ετών μένει ορφανός από μητέρα και μεγαλώνει με τον πατέρα του. Ο Γιάννης Πουλόπουλος από μικρός είχε κλίση στο τραγούδι.

Έχοντας πραγματοποιήσει αρκετές οντισιόν στην εταιρία Columbia και έχοντας, η εταιρία, στο δυναμικό της μεγάλο αριθμό άγνωστων και ανερχόμενων τραγουδιστών, αποφασίζει να κάνει εκκαθάριση και να κάνει νέες ακροάσεις, από τις οποίες θα κρατούσε 50 άτομα. Την επιτροπή ακροάσεων αποτελούσαν ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Γιάννης Παπαϊωάννου. Τότε ο Γιάννης Πουλόπουλος διάλεξε να πει δύο δύσκολα τραγούδια: το “Μάνα μου και Παναγιά” και το “Παράπονο”. Μόλις τελείωσε, τον πλησίασε ο Μίκης Θεοδωράκης λέγοντας: «Αυτόν εγώ θα τον κάνω τραγουδιστή», και τελικά ήταν ο μόνος που πέρασε από αυτή την ακρόαση.

Το 1969 είναι μια σημαδιακή χρονιά για τον ερμηνευτή. Ο «Δρόμος», άλμπουμ των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου, όπου ο Γιάννης Πουλόπουλος ερμηνεύει δέκα από τα δώδεκα τραγούδια, θα γίνει αμέσως ο πρώτος ελληνικός χρυσός δίσκος και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα γίνει το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις άλμπουμ στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας, φτάνοντας τα 3.000.000 αντίτυπα, ρεκόρ που μέχρι σήμερα κανείς άλλος ελληνικός δίσκος δεν έχει πλησιάσει.

Απολαύστε μερικά από τα τραγούδια του του δίσκου «Δρόμος» που ερμήνευσε ο Γιάννης Πουλόπουλος και που όλοι αγαπήσαμε!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This