Πέμπτη 6/5/2021

Μίκης Θεοδωράκης: «Ο Ερντογάν συμπεριφέρεται σαν να επιδιώκει με κάθε τρόπο θερμό επεισόδιο»

Ο Μίκης Θεοδωράκης θέλησε να ξεκαθαρίσει την θέση του αναφορικά με την άποψη του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά από την διαρροή στο διαδίκτυο παλιότερων δηλώσεών του αναφορικά με την ελληνο-τουρκική φιλία. Δεν είναι  άλλωστε λίγες οι φορές που μοναδικός Έλληνας συνθέτης έχει εκφράσει δημόσια την άποψη του για σημαντικά θέματα που αφορούν το έθνος, χαρακτηρίζει τον Τούρκο πρόεδρο ανεπίτρεπτα προκλητικό, ενώ τονίζει ότι οι συγκυρίες έχουν αλλάξει, τη στιγμή που είναι φανερή η διάθεσή του για θερμο επεισόδιο στο Ανατολικό Αιγαίο.

«Πληροφορήθηκα από κάποιους φίλους ότι κάποιοι αναρτούν στο διαδίκτυο παλαιότερα άρθρα μου σχετικά με τα ελληνοτουρκικά. Είναι αυτονόητο, ότι οι τότε συνθήκες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις σημερινές» τονίζει ο κ. Θεοδωτάκης.

«Σήμερα που οι Τουρκικές φρεγάτες αρμενίζουν στο Αιγαίο σε ελληνικά ύδατα, την επομένη μιας πραγματικής επίθεσης που δεχθήκαμε στον Έβρο από την Τουρκία του κ. Ερντογάν, ο οποίος –ανεπίτρεπτα προσβλητικός– συμπεριφέρεται σαν να επιδιώκει με κάθε τρόπο θερμό επεισόδιο (για να μην αναφερθώ στα φοβερά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό από την εγκληματική μεταχείριση των προσφύγων που μεταφέρθηκαν κατά εκατοντάδες στα νησιά μας κάτω από απάνθρωπες συνθήκες από Τούρκους διακινητές με την πλήρη κάλυψη και βοήθεια του σημερινού Τουρκικού κράτους), εννοείται ότι δεν μπορεί να με αντιπροσωπεύουν οι τότε απόψεις μου», δήλωσε ο διεθνούς φήμης συνθέτης.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι θα είναι πάντα υπέρμαχος της ειρήνης και του Διεθνούς Δικαίου: «Βεβαίως είμαι και θα είμαι πάντα υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών μας όπως και όλων των λαών της γης αλλά πάντα με τον όρο της αμοιβαιότητας, της αλληλοκατανόησης και του αμοιβαίου σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας του κάθε κράτους, των διεθνών συνθηκών που έχουν υπογραφεί και του Διεθνούς Δικαίου γενικότερα. Σήμερα ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει μια άκρως επιθετική και απειλητική πολιτική από την Τουρκία του Ερντογάν και εγώ ως Έλληνας δεν είναι δυνατόν να μην είμαι στρατευμένος στην υπεράσπιση των Δικαίων μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ