Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Οι «Άνθρωποι στον χρόνο» της Ασπασίας Σταυροπούλου από σήμερα στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Με νέα ημερομηνία έναρξης για σήμερα 30 Σεπτεμβρίου και έως τις 18 Οκτωβρίου 2020 θα φιλοξενηθεί η γλυπτική εγκατάσταση της Ασπασίας Σταυροπούλου «Άνθρωποι στον χρόνο» στο προαύλιο του εμβληματικού Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας, στον χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ Αισχύλεια.

Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό τηρώντας αυστηρά τις οδηγίες ασφαλείας, τόσο κατά την είσοδο και την έξοδο των θεατών, όσο και καθ’ όλη την παραμονή και περιήγησή τους στον χώρο.

Επιμέλεια έκθεσης: Νάντια Βλαχοπούλου
Διοργάνωση: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας

Λίγα λόγια για το έργο
Με έμπνευση από τον χώρο και τα προσωπικά της βιώματα η Ασπασία Σταυροπούλου, ως παιδί οικονομικών μεταναστών και η ίδια, μας καλεί σε μια περιήγηση στη βιομηχανική ιστορία της Ελευσίνας με συνταξιδιώτες τους εργάτες της. Είναι οι δικοί της -και δικοί μας- «Άνθρωποι στον χρόνο», μια εικαστική εγκατάσταση που σηματοδοτεί τη σταδιακή μετάβαση της δημιουργού από την απεικόνιση στην αφαίρεση.

Ανδρικές και γυναικείες μορφές σε φυσικές διαστάσεις, παράξενα δημιουργήματα του νου και των πρώτων υλών, παρότι στατικές επιτρέπουν στο βλέμμα μας να προσδώσει κίνηση, καθώς διατρέχει την απόκοσμη παρουσία τους. Μοιάζουν έτοιμοι να διασχίσουν το μεγάλο προαύλιο, σε απόλυτη αναλογία με το πέρασμα των επισκεπτών, αναβιώνοντας ένδοξες εποχές που ο χώρος έσφυζε από ενέργεια και γεφυρώνοντας το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.

Πληροφορίες:
Παλαιό Ελαιουργείο, Κανελλοπούλου 1, Παραλία Ελευσίνας
Τηλ.: 6944 966 752 – 210 55 65 613 – 210 55 65 621
Διάρκεια: 30 Σεπτεμβρίου – 18 Οκτωβρίου 2020
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 19:00-22:00
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: kedelefsinas.gr
Και στο facebook: Άνθρωποι στον χρόνο

Είσοδος ελεύθερη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ