«Κοινωνική Πολιτική & Τοπική Αυτοδιοίκηση»: Ένα ενδιαφέρον και χρηστικό βιβλίο από την Κατερίνα Ντάφλου

Μια έκδοση ανάδειξης σημαντικών ζητημάτων και προτάσεων για την Κοινωνική Πολιτική, με επίκεντρο την τοπικότητα και συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού

Must Read

Μια πολύ ενδιαφέρουσα, όσο και χρηστική έκδοση κυκλοφορεί τις προσεχείς ημέρες από τον εκδοτικό οίκο Παπαζήση, η οποία επικεντρώνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Ευάλωτες Ομάδες του πληθυσμού.

Πρόκειται για το βιβλίο της Κατερίνας Ντάφλου με τίτλο «Κοινωνική Πολιτική & Τοπική Αυτοδιοίκηση – Τοπικότητα, Τεχνολογία και Ευάλωτες Ομάδες – Επάλληλες Σχέσεις και Τομές», μέσω του οποίου αναδεικνύονται σημαντικά ζητήματα και προτάσεις με επίκεντρο την τοπικότητα και συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως μια διοικητική, κοινωνική και πολιτική οντότητα βρίσκεται πολλά χρόνια στο κέντρο βαθιών αλλαγών. Πρόκειται για μια προσπάθεια συστηματικής διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων της, συμπεριλαμβανομένης και της άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η συζήτηση γύρω από τις πλέον σημαντικές έννοιες, θεωρίες και μεθοδολογικές προσεγγίσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνικής Πολιτικής, με έμφαση στις επιδράσεις της γεωγραφίας του τόπου και των νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στις πολιτικές για τις ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες.

Μέσα από τη σύνθεση των επιμέρους αυτών παραμέτρων αναδεικνύονται μια σειρά από ζητήματα εναλλακτικών πολιτικών – προτάσεων, με επίκεντρο την τοπικότητα και τη στοχευμένη αντιμετώπιση των αναγκών των ευάλωτων κοινωνικών κατηγοριών, και κυρίως των αναπήρων και ηλικιωμένων πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, η εισαγωγή και χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στην άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σηματοδοτεί τη συνειδητοποίηση αφενός της εμφάνισης ενός νέου τύπου παρέμβασης και αφετέρου της διαμόρφωσης μιας νέας αντίληψης για τη διαχείριση της πρόσβασης και αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού των ευάλωτων κοινωνικών κατηγοριών, παρά τους ενδεχόμενους περιορισμούς (απομονωμένος και δυσπρόσιτος χώρος) του τόπου κατοικίας τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This