Τρίτη 27/7/2021

«Κοινωνική Πολιτική & Τοπική Αυτοδιοίκηση»: Ένα ενδιαφέρον και χρηστικό βιβλίο από την Κατερίνα Ντάφλου

Μια έκδοση ανάδειξης σημαντικών ζητημάτων και προτάσεων για την Κοινωνική Πολιτική, με επίκεντρο την τοπικότητα και συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού

Μια πολύ ενδιαφέρουσα, όσο και χρηστική έκδοση κυκλοφορεί τις προσεχείς ημέρες από τον εκδοτικό οίκο Παπαζήση, η οποία επικεντρώνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Ευάλωτες Ομάδες του πληθυσμού.

Πρόκειται για το βιβλίο της Κατερίνας Ντάφλου με τίτλο «Κοινωνική Πολιτική & Τοπική Αυτοδιοίκηση – Τοπικότητα, Τεχνολογία και Ευάλωτες Ομάδες – Επάλληλες Σχέσεις και Τομές», μέσω του οποίου αναδεικνύονται σημαντικά ζητήματα και προτάσεις με επίκεντρο την τοπικότητα και συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως μια διοικητική, κοινωνική και πολιτική οντότητα βρίσκεται πολλά χρόνια στο κέντρο βαθιών αλλαγών. Πρόκειται για μια προσπάθεια συστηματικής διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων της, συμπεριλαμβανομένης και της άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η συζήτηση γύρω από τις πλέον σημαντικές έννοιες, θεωρίες και μεθοδολογικές προσεγγίσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνικής Πολιτικής, με έμφαση στις επιδράσεις της γεωγραφίας του τόπου και των νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στις πολιτικές για τις ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες.

book exofilo opisthofilo

Μέσα από τη σύνθεση των επιμέρους αυτών παραμέτρων αναδεικνύονται μια σειρά από ζητήματα εναλλακτικών πολιτικών – προτάσεων, με επίκεντρο την τοπικότητα και τη στοχευμένη αντιμετώπιση των αναγκών των ευάλωτων κοινωνικών κατηγοριών, και κυρίως των αναπήρων και ηλικιωμένων πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, η εισαγωγή και χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στην άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σηματοδοτεί τη συνειδητοποίηση αφενός της εμφάνισης ενός νέου τύπου παρέμβασης και αφετέρου της διαμόρφωσης μιας νέας αντίληψης για τη διαχείριση της πρόσβασης και αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού των ευάλωτων κοινωνικών κατηγοριών, παρά τους ενδεχόμενους περιορισμούς (απομονωμένος και δυσπρόσιτος χώρος) του τόπου κατοικίας τους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ