Δευτέρα 14/6/2021

«Σινεμά με κάθε τρόπο»: Αποκλειστικά online θα διεξαχθεί το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (4-15/11)

Με περισσότερες από 170 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο στο φετινό πρόγραμμά του

Διαδικτυακά και μόνο θα πραγματοποιηθεί φέτος το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, από τις 5 έως και τις 15 Νοεμβρίου, με περισσότερες από 170 ταινίες από όλο τον κόσμο στο πρόγραμμά του και σύνθημά του το «Σινεμά με κάθε τρόπο»!    

Η διοίκηση του Φεστιβάλ, ύστερα από την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τις κρίσιμες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, και με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποφάσισε την -αποκλειστικά- διαδικτυακή διεξαγωγή της 61ης διοργάνωσης, ενώ ματαιώνονται και οι τρέχουσες προβολές στον κινηματογράφο Ολύμπιον.

Οι προβολές στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας ανεστάλησαν από την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, με το αντίτιμο των εισιτηρίων που είχαν ήδη αγοράσει να επιστρέφεται στους θεατές. Όσον αφορά δε στο αριστούργημα «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ» που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 3/11, αποφασίστηκε να είναι η πρώτη ταινία που θα προβληθεί στο Ολύμπιον, όταν αυτό ξανανοίξει τις πύλες του για τους θεατές.

Θα αυξηθούν οι θεάσεις ανά ταινία

Στο online 61ο Φεστιβάλ οι θεάσεις ανά ταινία θα αυξηθούν κατά 40%, ώστε περισσότεροι θεατές σε όλη την Ελλάδα να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αγαπημένες ταινίες που εμπιστεύτηκαν στη διοργάνωση δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, η διοίκηση του Φεστιβάλ επεξεργάζεται ήδη εναλλακτικά σενάρια για τη διεξαγωγή του επερχόμενου, 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ