Η Ελένη Βιτάλη ξεσπά μετά την εξομολόγηση της κόρης του Θεοδωράκη «Κρεμάστε τη Μαργαρίτα και πάντα άξιοι…»

«Τσουνάμι» αντιδράσεων μετά από την αποκλειστική συνέντευξη της 62χρονης στην «Espressο»

Must Read

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή, αποκλειστική συνέντευξη της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτας, στην «Espresso», καθώς σε αυτήν αποκάλυπτε την οικονομική ανέχεια στην οποία έχει περιέλθει η ίδια και η οικογένειά της!

  • Aπό τον
    Νίκο Νικόλιζα

Τα συγκλονιστικά λόγια της 62χρονης κόρης του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη, ότι σκοπεύει να φτάσει ακόμα και στην αυτοκτονία και είναι έτοιμη να βάλει μια θηλιά στον λαιμό της, έκαναν όχι μόνο τον γύρο του διαδικτύου, αλλά ευαισθητοποίησαν και καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων είναι και η σπουδαία Ελένη Βιτάλη!

«Πώς να ζήσουμε; Πώς να δώσω τα χρήματα για τον ΕΝΦΙΑ, για την περίθαλψη του πατέρα μου; Τα πάντα έχουν πέσει στο κεφάλι μου. Μας έκοψαν το ρεύμα, φαγητό δεν έχουμε ούτε για εμάς ούτε για τα ζώα που περιθάλπω. Αν μας κόψουν και το νερό, δεν μου μένει τίποτε άλλο πάρα να δέσω μια θηλιά στον λαιμό μου και να πεθάνω» έλεγε χθες στην «Espresso» η κόρη του Θεοδωράκη, προκαλώντας πανελλήνιο ενδιαφέρον.

Από τον Φεβρουάριο

Εντύπωση προκάλεσαν και τα λεγόμενά της για το πότε άρχισε ο οικονομικός εφιάλτης τους: «Ο γολγοθάς μας ξεκίνησε από τον περασμένο Φεβρουάριο. Λόγω της συμπλήρωσης των 95 ετών από τη γέννηση του πατέρα μου, είχαμε κλείσει 45 συναυλίες. Εξαιτίας όμως του κορωνοϊού οι συναυλίες αυτές κατέληξαν από 45 σε… πέντε, από τις οποίες οι τρεις είναι απλήρωτες».

Όπως αποκάλυψε στο χθεσινό της φύλλο η «Espressο», είχε προηγηθεί μια σπαρακτική ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη στο facebook, στην οποία περιέγραφε τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει. Η ανάρτησή της, όπως ήταν αναμενόμενο, σχολιάστηκε από πολλούς χρήστες του διαδικτύου και υπήρχαν αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα δυο «στρατόπεδα», εκείνο των υποστηρικτών της και εκείνο όλων όσοι καυτηρίαζαν αυτά που έλεγε!

Ανάμεσα σε εκείνους που έσπευσαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη ήταν και η αγαπημένη ερμηνεύτρια του Μίκη, Ελένη Βιτάλη, η οποία ήταν από τους πρώτους που σχολίασαν όσα έγραψε η κόρη του: «Ό,τι περνάει τώρα η κυρία Θεοδωράκη το περνάει από την “καλοπέραση” που έζησε εκείνη με τους αξιόλογους γονείς της μια ζωή και ειδικά τον Μίκη μας, που είναι πάνω από όλα δικός της πατέρας! Μόνο ευγνωμοσύνη θα έπρεπε να νιώθουμε όλοι μας. Και να μην ξεχνάμε πως είναι και η Μαργαρίτα παράπλευρη “απώλεια”, μια και όλοι κάτι κερδίσαμε από αυτά που πέρασε η οικογένεια Θεοδωράκη» ήταν το πρώτο σχόλιο της σπουδαίας ερμηνεύτριας, ενώ σε άλλο σημείο η Ελένη Βιτάλη υπεραμύνθηκε των λεγομένων της κόρης του Μίκη, καθώς αρκετοί έκριναν αρνητικά το γεγονός ότι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δημοσιοποίησε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει: «Μη φοβάστε δεν θα σας πάρει τίποτα ούτε την αδιάκριτη κριτική σας! Eχει μάθει στα πολύ δύσκολα, δυστυχώς και ευτυχώς! Κρεμάστε την και πάντα “άξιοι”… και πάνω από όλα ούτε φαρισαίοι ούτε αγνώμονες! Αλίμονο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Βιτάλη.

Ωστόσο και ο αδερφός της Μαργαρίτας, Γιώργος Θεοδωράκης, έγραψε κάτω από την ανάρτησή της: «Έρχομαι να βοηθήσω. Στα κομμάτια ο κορωνοϊός. Έρχομαι».

Κύκλοι του Υπ. Πολιτισμού: Η πανδημία «χτύπησε» και τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον Μίκη

Η κόρη του Θεοδωράκη ανάμεσα σε όσα ανατριχιαστικά είπε χθες στην «Espresso» επέρριψε ευθύνες και στο υπουργείο Πολιτισμού για την οικονομική ανέχεια στην οποία έχει περιέλθει η ίδια και η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω στείλει επιστολές και στην υπουργό και στη Λυρική Σκηνή αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Μας έχουν γραμμένους στα παλιά τους παπούτσια».

Η Λίνα Μενδώνη

Κύκλοι του υπουργείου Πολιτισμού, ωστόσο, σχολίαζαν χθες ότι το υπουργείο κάθε άλλο παρά «ξεχασμένο» δεν έχει τον κορυφαίο μας μουσικοσυνθέτη, αφού είχε προγραμματίσει ποικίλες εκδηλώσεις και συναυλίες για εκείνον. Ωστόσο η πανδημία του κορωνοϊού τις έθεσε σε αναβολή για τους επόμενους μήνες. Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν (όπως αναγράφεται και στο site του υπουργείου) ότι την 1η Ιανουαρίου του 2020 η Λίνα Μενδώνη είχε επισκεφτεί τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη και του είχε ανακοινώσει μια σειρά από εκδηλώσεις για τα 95α γενέθλιά του, όπως τέσσερις συναυλίες προς τιμήν του, μια έκθεση με όλα τα ψηφιοποιημένα αρχεία του, ενώ στις 29 Ιουλίου, στο πλαίσιο των 95ων γενεθλίων του Μίκη, έγινε συναυλία-αφιέρωμα προς τιμήν του στο Θησείο παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, στην οποία συμμετείχε και καταχειροκροτήθηκε ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, Στέφανος.

Αναφορικά πάντως με τις τέσσερις προγραμματισμένες συναυλίες προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη από τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, πηγές του υπουργείου λένε ότι θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη του 2021! Ίδωμεν…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This