12 Έλληνες ηθοποιοί στηρίζουν συναδέλφους τους μέσα από την καμπάνια του ΤΑΣΕΗ (video)

Και οι... 12 είναι υπέροχοι

Must Read

«Ο καλλιτέχνης εργάζεται μέσα από τη ζωή του. Και η τέχνη είναι η ζωή του» λέει η Κατερίνα Χέλμη σε ένα από τα σποτ της μεγάλης καμπάνιας του θεάτρου Σταθμός, που δημιουργήθηκε υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Μάνου Καρατζογιάννη για την εξυπηρέτηση των σκοπών του ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών).

Με hashtag τη φράση #η_καλοσύνη_των_ξένων, δώδεκα σπουδαίοι ηθοποιοί, οι οποίοι μετρούν περίπου μισό αιώνα στη σκηνή, ένωσαν τις φωνές τους με κοινό στόχο να βοηθήσουν κάθε συνάδελφό τους που αντιμετωπίζει βιοποριστικό πρόβλημα, είτε είναι ηλικιωμένος και χρειάζεται συμπαράσταση είτε νέος άνεργος και δεν μπορεί να λάβει τα επιδόματά του.

Μετά το λουκέτο στα θέατρα οι Μπέτυ Αρβανίτη, Χρήστος Βαλαβανίδης, Γρηγόρης Βαλτινός, Δημήτρης Καταλειφός, Ασπασία Κράλλη, Γιώργος Κωνσταντίνου, Ερρίκος Λίτσης, Σπύρος Μπιμπίλας, Ράνια Οικονομίδου, Σοφία Φιλιππίδου, Αννα Φόνσου και Κατερίνα Χέλμη συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην καμπάνια του ΤΑΣΕΗ, λένε τι είναι το θέατρο για εκείνους, τι τους λείπει την περίοδο της πανδημίας, θυμούνται την αγαπημένη τους φράση, όπως την ερμήνευσαν στη σκηνή, και γίνονται μια γροθιά για τους ηθοποιούς που περνούν δύσκολα, αφού ο κορωνοϊός σαρώνει -μεταξύ άλλων- και τον κλάδο τους από τον περασμένο Μάρτιο.

Γεννήτριες πολιτισμού

«Σε μια χώρα που ανακάλυψε και δόξασε το θέατρο, τα μέλη του, που είναι γεννήτριες πολιτισμού, χρειάζονται περισσότερη προσοχή και σεβασμό σε περίοδο καραντίνας και απαγορεύσεων» αναφέρει ο Χρήστος Βαλαβανίδης.

«Σκεφτόμουν πως είναι κάτι σαν ένα γράμμα και μια φωτογραφία που παίρνεις από ένα αγαπημένο πρόσωπο. Ε, δεν είναι το ίδιο με την αγκαλιά» σημειώνει με τη σειρά της η Μπέτυ Αρβανίτη, συγκρίνοντας τις online θεατρικές προβολές που γίνονται τους τελευταίους μήνες, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ζωντανό το θέατρο στη μνήμη των θεατών.

«Στο δεύτερο lockdown άρχισα να φοβάμαι. Πρόσφατα, που έγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί, κάπως πήρα τα πάνω μου ότι μπορούμε να βρούμε τη ζωή μας, όχι ακριβώς εκεί που την αφήσαμε. Δεν θα τη βρούμε εκεί που την αφήσαμε, αλλά μπορεί να ανακαλύψουμε έναν άλλον τρόπο να ζούμε» αναφέρει στο δικό της σποτ η Σοφία Φιλιππίδου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This