Αλέξανδρος Καλπακίδης: «Οι “Άγριες Μέλισσες” είναι η ίδια η ζωή!»

Συντάκτης: Newsroom

«Ακόμα μία φορά οι Έλληνες πρέπει να αποδείξουν ότι είναι ποτισμένο το DNA τους με τη μάχη για επιβίωση»

Υποδύεται ένα από τα καλύτερα παιδιά στο Διαφάνι. Ο ταλαντούχος ηθοποιός Αλέξανδρος Καλπακίδης, μιλά «Enjoy» της «κυριακάτικης δημοκρατίας»  και στην Μαρία Ανδρέου, για τον ρόλο του κουρέα, τις εξελίξεις αλλά και την αγάπη του κόσμου την οποία οι πρωταγωνιστές της σειράς, λαμβάνουν και ανταποδίδουν με μεγάλη χαρά.

Κύριε Καλπακίδη, πώς σας έγινε πρόταση για να συμμετάσχετε στις «Άγριες μέλισσες»;

Η πρόταση έγινε πριν από ενάμιση χρόνο. Ανοιξη ήταν, θυμάμαι. Για τον ρόλο του Παναγιώτη έκανα τέσσερα δοκιμαστικά. Η πορεία μου στο θέατρο ήταν αυτή που μου έδωσε και τον ρόλο, θεωρώ. Πίστευα ότι αυτή η σειρά θα είχε μεγάλη απήχηση στον κόσμο, γιατί σκέφτηκα και εγώ ως θεατής. Μόλις ήρθε στα χέρια μου το πρώτο σενάριο, το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο και το πέμπτο, τα διάβασα όλα μονομιάς, δεν ήθελα να σταματήσω. Σαν κάποιες σειρές που βλέπεις στο Netflix και ξενυχτάς και σε βρίσκει το πρωί, γιατί από την αγωνία θέλεις να δεις όλα τα επεισόδια. Δεν είχα παίξει ποτέ σε καθημερινό σίριαλ. Κατά βάση είμαι θεατρικός ηθοποιός, αλλά με το σενάριο έφαγα τέτοιο σκάλωμα από την αρχή, που είπα, θυμάμαι, στη γυναίκα μου: «Εδώ έχουμε κάτι πολύ καλό». Οι άνθρωποι τόσο στον δρόμο όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας κατακλύζουν με μηνύματα αγάπης και ιδιαίτερα αυτή την εποχή μάς γράφουν: «Σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό που μας δίνετε. Δεν θα ξέραμε πώς θα περνούσαμε τα βράδια μας μέσα στην καραντίνα. Είστε το ραντεβού μας». Αυτό μας γεμίζει με ένα δημιουργικό άγχος για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Ο κόσμος για εμάς έχει γίνει μια θερμή αγκαλιά. Πιστεύω ότι η σειρά αυτή έχει τόσο μεγάλη επιτυχία στον κόσμο γιατί έχει «κουμπώσει» τόσο καλά η σκληρή εποχή του ’60 με όσα περνάμε εμείς σήμερα. Φτώχεια τότε, ανέχεια σήμερα. Και όπου κυριαρχεί η φτώχεια, επικρατεί και ο νόμος του ισχυρού. Οι άνθρωποι χάνουν την ανθρωπιά τους και κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν, πατώντας πάνω στους άλλους. Θα έλεγα ότι στις «Αγριες μέλισσες» αυτό που ζουν οι ήρωες είναι μια παράλληλη πραγματικότητα του 2021. Και ακόμα μία φορά οι Ελληνες πρέπει να αποδείξουν ότι είναι ποτισμένο το DNA τους με τη μάχη για επιβίωση.

Πώς προσεγγίσατε τον ήρωά σας, τον Παναγιώτη;

Ο Παναγιώτης στηρίζεται σε ένα πολύ καλογραμμένο σενάριο, που έχει σωστή δραματουργική ανάπτυξη. Κουβαλά ένα βαθύ παρελθόν, έναν πατέρα που έχασε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και τον θάνατο της μάνας του από βαθιά φτώχεια, καθώς ήταν βαριά άρρωστη και δεν υπήρχαν τα χρήματα για περίθαλψη. Ο ήρωάς μου έχει περάσει πολύ ζόρικα και κάνει τα πάντα για να επιβιώσει, να βγάλει με τιμιότητα το μεροκάματο. Ο Παναγιώτης, όπως μου λένε και οι συνάδελφοί μου στο γύρισμα, είναι το καλύτερο παιδί στο Διαφάνι. Ως χαρακτήρας, είναι αυτό που λέμε «καλός άνθρωπος». Ο Παναγιώτης τις πιο βαθιές ενοχές τις έζησε με την ιστορία του Γιάννου και γι’ αυτό αποφάσισε να φύγει, να πάει στην Αμερική, γιατί από τις τύψεις του δεν μπορούσε να αντικρίσει τους συγχωριανούς του. Ομως ούτε στην Αμερική ησύχασε η ψυχή του. Γι’ αυτό, ως πολύ συναισθηματικός άνθρωπος, γυρνά, για να βρει την εξιλέωση και τη συγχώρεση. Η ψυχολογία είναι μεγάλο ζήτημα…

Για τη Βιολέτα τι αισθάνεται ο Παναγιώτης; Την έχει δει ποτέ ερωτικά;

Ποτέ. Για τη Βιολέτα, την αφεντικίνα του, τρέφει βαθιά αγάπη. Δεν έχει καμία ερωτική βλέψη. Δεν υπάρχει τίποτε σεξουαλικό μεταξύ τους, αν και η Βιολέτα είναι ένα πολύ ωραίο θηλυκό. Οπου ο ερωτισμός, και η Βιολέτα μέσα. Για τον Παναγιώτη όμως η Βιολέτα είναι η οικογένειά του. Γιατί, εκτός από αυτήν και τον ξάδελφό του τον Προκόπη, δεν έχει κανέναν άλλο άνθρωπο στον κόσμο που να τον νοιάζεται. Ο Παναγιώτης είναι αυτός που θα χαρεί πιο πολύ από όλους αν η Βιολέτα παντρευτεί τον Μιλτιάδη. Γιατί γάμος θα γίνει! Θα φάμε κουφέτα. Νομίζω ότι έτσι θα γίνουν τα πράγματα και βλέπω την αφεντιά μου, τον Παναγιώτη, να συμμετέχει ενεργά σε αυτό τον γάμο ως… κουμπάρος.

Μνήμες από τη ζωή σε χωριό έχετε;

Βεβαίως. Εχω γεννηθεί σε ένα χωριό έξω από την Καβάλα, Κρηνίδες λέγεται, που βρίσκεται κοντά στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων, όπου το θέατρο το καλοκαίρι σφύζει από κόσμο λόγω του φεστιβάλ. Μεγάλωσα στα χωράφια και έχω τη μυρωδιά από το χώμα, τη γη. Οι γονείς μου, όπως και οι περισσότεροι στη βόρεια Ελλάδα, έφυγαν μετανάστες στη Γερμανία για μια καλύτερη ζωή. Εγώ στο Βερολίνο το 1990 έκανα πολλές δουλειές για να σπουδάσω θέατρο. Δύσκολα αλλά ωραία χρόνια. Στη Γερμανία έχω ζήσει ιστορικές στιγμές, όπως η πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Οταν γύρισα από το Βερολίνο στην Ελλάδα, πήγα στη θεατρική σχολή του Γιώργου Κιμούλη, το 1995, γιατί ήθελα να συνεχίσω αυτό το ταξίδι της υποκριτικής και στη χώρα μου. Ολα έχουν πάει καλά από τότε και σταθερά ζω από το θέατρο.

Η Μελίνα Τσαμπάνη θα αφήσει εργένιδες εσάς και τον Προκόπη;

Το έχει η μοίρα μου, φαίνεται. Και στην προσωπική μου ζωή έφτασα κοντά στα 50 για να παντρευτώ… Αυτά είναι τυχερά. Ωστόσο τους ρωτάω: «Τι θα γίνει, ρε παιδιά; Σε αυτό το χωριό όλοι έχουν ερωτικές ιστορίες, εμείς θα παραμείνουμε γεροντοπαλίκαρα, ενώ οι γύρω μας θα αλωνίζουν;» Και πέφτει πολύ γέλιο. Πιστεύω ότι αυτή η σειρά έχει όλα τα εχέγγυα για να πάει και για τρίτη τηλεοπτική σεζόν. Τα νούμερα τηλεθέασης της δεύτερης σεζόν είναι καλύτερα από εκείνα της πρώτης. Σπάσαμε το ρεκόρ των 1.900.000 τηλεθεατών. Δεν υπάρχει συνάδελφος που να μην πιστεύει ότι αυτή η δουλειά δεν μπορεί να μην πάει για τρίτη ή ακόμα και για τέταρτη σεζόν. Γιατί πολύ απλά οι «Μέλισσες» είναι η ίδια η ζωή.

Γιατί στις «Άγριες μέλισσες» ακόμα και ο πιο αντιπαθητικός ήρωας γίνεται συμπαθητικός;

Ελα μου ντε… Ο Μελέτης, ας πούμε, για μένα είναι από μόνος του ένα κεφάλαιο για ανάλυση. Ο Μελέτης έχει σκοτώσει και είναι έτοιμος να ξανασκοτώσει αν χρειαστεί, αλλά ο κόσμος τον αγαπά και τον δικαιολογεί. Ο Μελέτης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, είναι ένας πραγματικά σκληρός άνθρωπος, που έπνιξε ένα άρρωστο και αθώο παιδί κάτω από τις διαταγές του Δούκα. Αν σταθεί κάποιος εμπόδιο στα συμφέροντά του, μπορεί να τον «καθαρίσει». Παρά τρίχα την έχουμε γλιτώσει όλοι… Μπορεί να «φάει» και όλο το χωριό. Τα λέω όλα αυτά στον φίλο μου τον Γιώργο Γεροντιδάκη, ταλαντούχο ηθοποιό και αξιόλογο παιδί, που παίζει τον Μελέτη, και γελάμε στα διαλείμματα. Ο Μελέτης, λοιπόν, έχει μια δική του ηθική. Ακραία, αυστηρή, καθοδηγούμενη από τον ανήθικο και άπληστο Δούκα. Ο έρωτάς του όμως για την Πηνελόπη και η ιστορία με τη μάνα του την Ανέτ τον έχουν κάνει αγαπητό στον κόσμο.

Είχατε μια πολύ δύσκολη σκηνή με τον Μιλτιάδη και τον εξορκισμό. Πώς τη φέρατε σε πέρας;

Οταν συνεργάζεσαι με τον Γιώργο Γάλλο -τον γνωρίζω από το Εθνικό Θέατρο-, έναν τόσο σπουδαίο ηθοποιό, τα αποτελέσματα θα είναι πάντα εξαιρετικά. Ηταν μια πολύ συγκλονιστική σκηνή. Γιατί ο Μιλτιάδης παλεύει να βρει τη λύση με τα ψυχολογικά του. Το μυαλό παίζει παράξενα παιχνίδια. Και όταν ο άνθρωπος δεν βρίσκει τη λύση στη γη, την ψάχνει και έξω από τη γη, στον Θεό, αν είναι θρησκευόμενος άνθρωπος και πιστεύει βαθιά. Η επιστήμη και η πίστη θα δράσουν στην περίπτωση του Μιλτιάδη. Ο Μιλτιάδης είναι σαν ήρωας αρχαίας τραγωδίας. Είναι τραγικός. Οι σκηνές του είναι θεατρικές. Ψάχνει την κάθαρση. Μπορούσε κάλλιστα να ήταν ένας ήρωας του Τσέχοφ, του Ιψεν. Σε αυτή τη σειρά έχω την τύχη να συνεργάζομαι με εξαιρετικούς θεατρικούς ηθοποιούς και ανθρώπους. Και τώρα, με την πανδημία, έχουμε δεθεί ακόμα πιο πολύ, βοηθάμε ο ένας τον άλλο, τρέχουμε με τρελούς ρυθμούς. Κάθε επεισόδιο βγαίνει μέσα σε μία μέρα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό, πόσες ώρες δουλειάς (και να έχουν προηγηθεί τα τεστ για τον Covid-19);

Ο Παναγιώτης είναι από τους πρώτους που αγκαλιάζει τη Λενιώ μετά τη φυλακή. Δεν έχει, ας πούμε, τις επιφυλάξεις της Παγώνας. Δεν φοβάται;

Ο Παναγιώτης πάντα στήριζε την Ελένη και θα τη στηρίζει, γιατί αγαπά το δίκιο. Στη Λενιώ βλέπει το δίκιο. Τον έχει απειλήσει ο Δούκας, ο Μελέτης, αλλά αυτός εκεί, κοντά στο δίκιο. Αλλά και ο ξάδελφός του ο Προκόπης, το ίδιο. Ο Προκόπης, ως επαναστάτης αριστερός, θα ταχθεί με την Ελένη, κάνοντας έτσι μια επαναστατική πράξη. Ο Παναγιώτης, ως βασιλικός, πιο συντηρητικός ως άνθρωπος, θα δράσει με τους ηθικούς κανόνες. Και οι δυο τους έχουν έναν δικό τους κώδικα αξιών.

Τι αισθάνεσαι για τον τηλεοπτικό ξάδελφό σου, τον Προκόπη, δηλαδή τον συνάδελφό σου Γιώργο Ηλιόπουλο;

Θα σας πω κάτι: Τον Γιώργο τον γνωρίζω από τη Δραματική Σχολή Καζάκου, όταν σπουδάζαμε μαζί εκεί για ένα διάστημα. Γνωριζόμαστε 26 χρόνια. Ο Γιώργος δεν είναι μόνο ένας εκπληκτικός ηθοποιός, αλλά ένας σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας, που τα θεατρικά έργα του ανεβαίνουν στη Βρετανία, στην κεντρική Ευρώπη, στη Γαλλία. Ο Γιώργος είναι θεατράνθρωπος. Οταν μου είπαν ότι στη σειρά ότι ο Προκόπης, ο ξάδελφός μου, θα είναι ο Γιώργος Ηλιόπουλος, ηρέμησα. Είπα «το έχουμε με κλειστά τα μάτια». Παίρνουμε τη σκηνή και αμέσως τη βγάζουμε, γιατί και οι δύο ξέρουμε πού θα την πάμε. Είναι σημαντικό να έχεις συνεργαστεί με τους ηθοποιούς με τους οποίους παίζεις. Τον Λεωνίδα Κακούρη, τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο, τον Γιώργο Γάλλο, τον Χρήστο Πλαΐνη, όλους τους ξέρω. Εχω παίξει μαζί τους στο θέατρο. Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος είναι λαμπρός νέος ηθοποιός, ξέρει να ακούει. Εχουμε πολύ ωραίο κλίμα στη σειρά, είμαστε όλοι αγαπημένοι, χωρίς κόντρες. Θα πούμε το καλαμπούρι μας, θα αγκαλιαστούμε.

Τι θέλετε σε επίπεδο σεναρίου για τα δύο ξαδέλφια;

Να παντρευτούν την ίδια μέρα μαζί. Τους αξίζει. Και να πάρουν δύο αδελφές. Να γίνουν και μπατζανάκια. Δεν θα ήταν πολύ ωραίο;

Πώς βιώνετε την πανδημία του κορωνοϊού;

Στην πρώτη καραντίνα -ήταν και κάτι πρωτόγνωρο όλο αυτό- ήμουν τόσο κουρασμένος από τα γυρίσματα, που τον πρώτο μήνα λέω: «Παναγιώτη, και τώρα ξεκούραση». Γύρω στις πέντε το απόγευμα και προτού βγει ο Τσιόδρας, στις έξι, για την ενημέρωση πίναμε διαδικτυακά το καφεδάκι μας όλοι οι συντελεστές από τη σειρά, τα λέγαμε, όλοι μας ψιλοχαμένοι, δεν ξέραμε και τι ακριβώς γινόταν. Μετά τον πρώτο μήνα μάς έπιασαν η ανασφάλεια και η ασφυξία μέσα στο σπίτι. Στη δεύτερη καραντίνα το θετικό είναι ότι δουλεύουμε σε τρελούς ρυθμούς στις «Άγριες μέλισσες», με rapid test. Ευελπιστούμε να έρθει η σειρά μας για να κάνουμε το εμβόλιο, ώστε να επανέλθει η ζωή μας σε μια κανονικότητα. Αισθάνομαι πολύ τυχερός οικονομικά, γιατί δουλεύω σε μια παραγωγή η οποία με πληρώνει κανονικά, στην ώρα μου, και όσα έχουμε συμφωνήσει σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Οι περισσότεροι συνάδελφοί μου στο θέατρο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Ζούμε σε μια χώρα που δεν έχει μεγάλες οικονομικές αντοχές και με την πανδημία τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Εχω θυμώσει πάρα πολύ με τον τρόπο που έχουν φερθεί οι πολιτικοί μας στον πολιτισμό. Δεν τον αναφέρουν καν. Ακούς τι θα ανοίξει, και για τα θέατρα ούτε λόγος. Και όμως ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι αυτός που μας κατέβασε από τα δέντρα της ζούγκλας στο έδαφος. Το έχουν ξεχάσει μάλλον. Ωραία και τα κομμωτήρια και τα νυχάδικα, αλλά το θέατρο είναι βαθιά ανάγκη για τον άνθρωπο. Δεν υπάρχει κοινωνία αν δεν υπάρχει πολιτισμός. Ψυχολογικά, πώς θα εκτονωθεί όλος αυτός ο εγκλωβισμός που έχουμε υποστεί όλοι μας αν δεν ανοίξουν οι χώροι τέχνης;  Απλώς η Πολιτεία αποφάσισε οριζόντια μέτρα για όλους και είπε: «Με τον φόβο της διασποράς, κλείνω την εστίαση, τα θέατρα, για να μην γκρινιάξει κανείς». Εχω να δουλέψω στο θέατρο από τις 13 Μαρτίου 2020. Ημουν στην παράσταση «12 ένορκοι», πηγαίναμε… σφαίρα. Μας είχαν καλέσει και στις Βρυξέλλες, σε θέατρο, για να δουν το έργο. Κοντεύω έναν χρόνο χωρίς θέατρο. Ελπίζω στο καλοκαίρι. Αλλά έτσι λέγαμε και πέρσι το καλοκαίρι, ότι νικήσαμε την πανδημία, ώσπου ήρθε ο φετινός χειμώνας. Βέβαια, τώρα έχουμε και το εμβόλιο, για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η τιμητική Χρυσή Άρκτος στα χέρια του Μάρτιν Σκορσέζε

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου

«Στην ίδια πόλη: Χριστιανοί και Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη»

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση

Και το BAFTA Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στα χέρια της Έμα Στόουν για το «Poor...

Το βραβείο Α' Γυναικείου ρόλου που κέρδισε η Έμα Στόουν για την ερμηνεία της στο «Poor Things», ήταν και το σημαντικότερο από αυτά που...

Η… απάντηση από το Βρετανικό Μουσείο για την επίδειξη μόδας: «Η φροντίδα της συλλογής...

Το μουσείο απέφυγε να σχολιάσει ευθέως την αντίδραση Μενδώνη

Μηδενικός σεβασμός για τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Η ανακοίνωση της Μενδώνη για την...

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, με τη Λίνα Μενδώνη να...

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών «ταξιδεύει» στο Κέντρο της Μουσικής

Ο κύκλος παραστάσεων - συναυλιών «Ταξίδι στο κέντρο της μουσικής» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών επιστρέφει σήμερα (8.30 μ.μ.) και αύριο (6 μ.μ.) στο Μέγαρο...

Το μουσείο «διαμάντι» για τον προσφυγικό ελληνισμό και η ιδέα του Μελισσανίδη που ένωσε...

Ένα διαμάντι για τον προσφυγικό ελληνισμό, η «Κιβωτός της Ρωμιοσύνης» στην «Αγιά-Σοφιά», το γήπεδο της ΑΕΚ, ήταν μια ιδέα που εμπνεύστηκε και υλοποίησε με...

Η Νίκη Γρυπάρη επιμελείται τη νέα έκθεση με έργα του Γιάννη Τσαρούχη

«Ήμουν και έμεινα ένας ερευνητής και ένας μαθητής» είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης που διοργανώνει το Ιδρυμα Γιάννη Τσαρούχη (Πλουτάρχου 28, Μαρούσι) και...

Ιστορίες των Αθηνών: Μια διερεύνηση των συνθετικών εννοιών της πόλης

Ο Σύλλογος των γηγενών Αθηναίων έχει προγραμματίσει κύκλο πλούσιων δράσεων για το 2024 με ομιλίες, εκθέσεις, ημερίδες, εκδόσεις και επανεκδόσεις εμβληματικών έργων, επιστημονικές ανακοινώσεις...

Παράταση παραστάσεων για τον «Κεραυνό» με τον Αλμπέρτο Εσκενάζη

Η θεατρική παράσταση «Κεραυνός» του Αλμπέρτο Εσκενάζη παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη στις 21.00 στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ.Ένας φόνος!!! Ένας ύποπτος!!!! Το πρόβλημα...

Στα σκαριά το ντοκιμαντέρ της Ντενίση για τα κλεμμένα Γλυπτά του Παρθενώνα

H Μιμή Nτενίση κάνει αγώνα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα! Μάλιστα, η λαίδη Ελγιν, η γυναίκα που χρηματοδότησε μία από τις μεγαλύτερες κλοπές, είναι...

«Σαλό, 120 ημέρες στα Σόδομα» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Η παράσταση μουσικού θεάτρου «Σαλό, 120 ημέρες στα Σόδομα», σχεδόν 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία της ομότιτλης εμβληματικής ταινίας του Πιερ Πάολο Παζολίνι, το...

Ο απροσκύνητος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Το βιβλίο «Ο απροσκύνητος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» του συγγραφέα Σταυρίδη Χρ. Φώτιου κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πελασγός.Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης από τα παιδικά του ακόμα χρόνια...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θεσσαλονίκη: Στα σκαριά ο πρώτος ουρανοξύστης

Από εταιρία συμφερόντων του μεγαλοξενοδόχου Σταύρου Ανδρεάδη

Ελένη Γερασιμίδου για Γιώργο Νταλάρα: «Βγήκε από συνέντευξη στη μνήμη του Τσιτσάνη, δεν μπορείς να πηγαίνεις με το ματσούκι»

H Ελένη Γερασιμίδου έδωσε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Fay’s Time» στην οποία μίλησε για τα 44 χρόνια κοινής πορείας της με τον Αντώνη Ξένο,...

Την Τετάρτη «παραλύει» η χώρα: Ποιοι συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία – Τι ισχύει με ΜΜΜ

Στο έδαφος όλες οι αεροπορικές πτήσεις – Χωρίς ταξί η Αθήνα 27 και 28/2

Η σχέση ζωής της Νατάσας Καραμανλή με τον θρύλο του κρητικού τραγουδιού Λουδοβίκο των Ανωγείων

Μια φιλία ζωής γράφει συνεχώς και νέα κεφάλαια. Ο λόγος για τη φιλία που διατηρεί χρόνια τώρα η Νατάσα Καραμανλή με τον τραγουδοποιό και...

Γιατρός το θύμα που δολοφονήθηκε στην Αγία Βαρβάρα – Τι όπλισε το χέρι του πεθερού του

Ο 69χρονος πυροβόλησε τον 57χρονο στην αυλή της οικίας τους - «Νόμιζα ότι η κόρη μου κακοποιείται»

Tο «ευχαριστώ» της Καρυστιανού – Ξεπέρασαν τις 600.000 οι υπογραφές για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας

Πάνω από 640.000 υπογραφές έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το διαδικτυακό ψήφισμα που ξεκίνησε η πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού.Οι...

Ελληνική «Μπίλντερμπεργκ»: Ο Κασσελάκης πήρε το «χρίσμα» από τους 102 «εκλεκτούς»

Μία αποκάλυψη που μπορεί να εξηγεί και τις τελευταίες εξελίξεις…

Δένδιας: Ξεχάστε την αμυντική συνδρομή από ΗΠΑ – Γαλλία σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία!

Κόντρα στην γραμμή Μαξίμου περί νηνεμίας στα ελληνοτουρκικά, ο υπουργός Αμύνης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το μέλλον και ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάς...

Δημοσκόπηση: Συμφωνείτε με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα;

Λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, με μία δήλωση του, άσκησε σκληρή κριτική τόσο...

Ανατροπή: Πρώην δημοσιογράφος ο νεκρός σε στύλο υψηλής τάσης της ΔΕΗ

Στον Απόστολο Φουρνατζόπουλο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας σε στύλο υψηλής τάσης του ΔΕΔΔΗΕ. Πρόκειται για τον 26χρονο πρώην...

«Ο Γεράσιμος έναν χρόνο μετά είναι σε κώμα» – Συγκλονίζει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα των Τεμπών

Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών, ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της μοιραίας αμαξοστοιχίας, εξακολουθεί να...

Εναερίτης του ΔΕΔΔΗΕ κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα Υποσταθμού

Θύμα εργατικού ατυχήματος στη Χαλκιδική εναερίτης του ΔΕΔΔΗΕ, που κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα Υποσταθμού σε γραμμή Μέσης Τάσης.Εργαζόταν σε εργασίες αποκατάστασης βλάβης στον Πολύγυρο όταν...

Χρήστος Προβίσταλης: Ο Καβαλιώτης που έγινε viral στο TikTok καταβροχθίζοντας τον αγλέορα

Mε δεκάδες χιλιάδες βίντεο να κατακλύζουν το YouTube και το TikTok και χρήστες να σκαρφίζονται καθετί απίθανο προκειμένου να προσελκύουν views (και όχι μόνο),...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ