Τετάρτη 23/6/2021

«Έφυγε» στα 91 του ο ζωγράφος Γιώργος Δρίζος

Ήταν το πρώτο παιδί φτωχής οικογένειας, με ρίζες από Χίο και Μικρά Ασία

Πέθανε σήμερα τα ξημερώματα πλήρης ημερών, ο διακεκριμένος ζωγράφος Γιώργος Δρίζος. Γεννήθηκε το 1930 στην Αθήνα. Ήταν το πρώτο παιδί φτωχής οικογένειας, με ρίζες από Χίο και Μικρά Ασία, που έμεινε μέχρι να πεθάνει στην Καισαριανή.

Έλαβε μέρος στην εικονογράφηση ημερολογίων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (1978 έως 1982), όπως και σε πολλά βιβλία και ποιητικές συλλογές, ενώ το 1993 η Κτηματική Τράπεζα της Ελλάδος τύπωσε έργο του, που ανήκει στη συλλογή της, σε 220 αριθμημένες μεταξοτυπίες.

Έργα του Γιώργου Δρίζου κοσμούν την Εθνική Πινακοθήκη, το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ίωνα Βορρέ, το Υπουργείο Παιδείας, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, την Πινακοθήκη Καλαμάτας, την Κτηματική Τράπεζα Ελλάδος, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το Υπουργείο Γεωργίας το Υπουργείο Πολιτισμού, την Πινακοθήκη του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, το Μουσείο «Lohamei» στο Ισραήλ, δημοτικές και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία ΗΠΑ, Ελβετία, Ισραήλ, Αγγλία κλπ.

Η κηδεία του θα γίνει το πρωί της Πέμπτης στο Νεκροταφείο του Βύρωνα, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ