Πέθανε ο Ρίτσαρντ Ντόνερ, σκηνοθέτης του «Σούπερμαν» και του «Γκούνις» (video)

Δικά του, επίσης, η θρυλική «Προφητεία», καθώς και η τετραλογία «Φονικό Όπλο»

Must Read

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο διάσημος και εξαιρετικά δημοφιλής Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός Ρίτσαρντ Ντόνερ, γνωστότερος για τη δουλειά του στο πρώτο «Σούπερμαν» (1978) με τον Κρίστοφερ Ριβ και τον Μάρλον Μπράντο, τη νεανική περιπέτεια «Γκούνις: Το κυνήγι της μεγάλης περιπέτειας» (1985), αλλά και την υπερεπιτυχημένη σειρά αστυνομικών περιπετειών «Φονικό Όπλο» (1987 – 1998) με τους Μελ Γκίμπσον και Ντάνι Γκλόβερ.

Ανάμεσα στα πιο εμπορικά επιτυχημένα φιλμ του ιδιαίτερα παραγωγικού δημιουργού, φιγουράρουν επίσης το κλασικό μεταφυσικό θρίλερ «Η Προφητεία» (The Omen, 1976), η cult χριστουγεννιάτικη κωμωδία «Πάρτι Φαντασμάτων» (Scrooged, 1988), αλλά και η τελευταία ταινία που σκηνοθέτησε, η αστυνομική περιπέτεια «16 Τετράγωνα» (16 Blocks, 2006).

Είχε ακόμη γυρίσει αξιόλογες τηλεοπτικές σειρές, ανάμεσά τους τις «Get Smart», «Perry Mason», «Gilligan’s Island» και «The Twilight Zone», ενώ ως παραγωγός γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία μέσω της υπερηρωικής σειράς ταινιών «X-Men», αλλά και της σειράς οικογενειακών ταινιών «Free Willy».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Holywood Reporter τον θάνατό του Ρίτσαρντ Ντόνερ επιβεβαίωσε στενός συνεργάτης του, ενώ με βάση τον ιστότοπο Deadline, η σύζυγός του, Λόρεν Σούλερ Ντόνερ, δεν διευκρίνισε τα αίτια του θανάτου του δημιουργού. «Ο Ρίτσαρντ Ντόνερ είχε την πιο δυνατή και βροντερή φωνή που μπορείς να φανταστείς. Προσέλκυε την προσοχή και γελούσε όπως κανένας άνθρωπος δεν το είχε κάνει πριν από αυτόν. Ο Ντικ είχε μεγάλη πλάκα. Αυτό που είδα σε εκείνον, όταν ήμουν 12 χρονών παιδί, ήταν πως νοιαζόταν. Λάτρευα το πόσο νοιαζόταν», ήταν το σχόλιο του Σον Άστιν, εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας «Γκούνις», μέσω Twitter.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος έγραψε την ιστορία στην οποία βασίστηκε το εν λόγω φιλμ, αποκάλεσε τον εκλιπόντα «αγαπημένο φίλο» και σκηνοθέτη με «εντυπωσιακό έλεγχο» των ταινιών του.

https://twitter.com/amblin/status/1412155256713072659

Γεννημένος στο Μπρονξ από Εβραίους γονείς, ο Ντόνερ μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και σπούδασε στο NYU, ενώ υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό, σύμφωνα με τον Hollywood Reporter.

  • Δείτε τον Ρίτσαρντ Ντόνερ να μιλά για το πως έγινε σκηνοθέτης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This