Τόλης Βοσκόπουλος: Πέθανε ο «πρίγκιπας του λαϊκού τραγουδιού» – Τον πρόδωσε η καρδιά του

Θρηνεί το ελληνικό τραγούδι - Νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας

Must Read

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο Τόλης Βοσκόπουλος, ένας καλλιτέχνης με φανατικούς θαυμαστές που βρισκόταν στην κορυφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για δεκαετίες. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς.

Ο ερμηνευτής των μεγάλων επιτυχιών νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Είχε εισαχθεί στις 10 Μαΐου, καθώς είχε νιώσει μία έντονη δύσπνοια και είχε χαμηλό οξυγόνο.

Ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, ο Τόλης Βοσκόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί (19/7), αφήνοντας πίσω του μια πλούσια μουσική κληρονομιά που καθιστούν το στίγμα του στη λαϊκή σκηνή ανεξίτηλο. 

Από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού

Ο Τόλης Βοσκόπουλος βρισκόταν στην κορυφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για δεκαετίες, γεγονός που οδήγησε τον εξίσου μεγάλο καλλιτέχνη και στιχουργό σε πολλές επιτυχίες του Γιάννη Πάριο να δηλώσει: «ο μόνος σταρ που έχει η Ελλάδα είναι ο Τόλης».

Οι φανατικοί θαυμαστές του τόν αποκαλούσαν «Πρίγκιπα» ή «Άρχοντα της πίστας»…

Συγκλονιστική η εξέλιξη και η πορεία του στο καλλιτεχνικό στερέωμα

Γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1940 στον Πειραιά (Κοκκινιά). Ήταν το δωδέκατο παιδί της οικογένειας Βοσκόπουλου (έχει 11 αδελφές).

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958, σε ηλικία 18 ετών σε σκηνοθεσία Θάνου Τράγκα, και πέντε χρόνια αργότερα, το 1963, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο.

Μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι Βήμα-βήμα του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα. Η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με την «Άγωνία» τη σημαδιακή χρονιά του 1968 (σύνθεση Γιώργου Ζαμπέτα) που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο νούμερο για εκείνη την εποχή.

Συνεργάστηκε με τους Γιώργο Ζαμπέτα, Μίμη Πλέσσα, Άκη Πάνου, Θανάση Πολυκανδριώτη, Μάριο Τόκα, Γιάννη Πάριου,Γιώργο Κατσαρού, Κώστα Βίρβου, Φοίβο και πολλούς άλλους. Στην ιστορία έχει μείνει η συνεργασία του με τον Στράτο Διονυσίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This