Πέθανε ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό!

Must Read

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Ζαν Πολ Μπελμοντό, ένα από τα τελευταία «ιερά τέρατα» του γαλλικού, αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Την δυσάρεστη αυτή είδηση μετέδωσε από τους πρώτους το AFP, με τον δικηγόρο του, Μισέλ Γκοντέστ, να δηλώνει στο πρακτορείο πως «ήταν πολύ κουρασμένος εδώ και κάποιο καιρό. Πέθανε ήσυχα».

Ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό είχε λάβει μέρος σε περισσότερες από 80 ταινίες, ενώ έχει υποδυθεί αξέχαστους ρόλους, όπως εκείνον του αντισυμβατικού ζεν πρεμιέ στο «Με Κομμένη την Ανάσα» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ ή εκείνον στον «Μάγκα με τα 1000 πρόσωπα» του Ζορζ Λοτνέρ, όπου τον είδαμε να κρέμεται από ένα ελικόπτερο που πετούσε πάνω από τη Βενετία!

Το 2016 είχε βραβευτεί στη Βενετία για το σύνολο της καριέρας του, όπου και παρουσιάστηκε υποβασταζόμενος καθώς το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2001 τον είχε καταβάλει σωματικά. Το 2011, εξάλλου, είχε τιμήθηκε και στις Κάννες με ειδικό Χρυσό Φοίνικα, για τη συνολική προσφορά του στην Έβδομη Τέχνη.

Ο εμβληματικός ηθοποιός που στα ξεκινήματά του ταυτίστηκε με την λεγόμενη «νουβέλ βαγκ» («νέο κύμα») στα κινηματογραφικά δρώμενα της Γαλλίας, γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1933 στο Νεϊγί-συρ-Σεν, βορειοδυτικά του Παρισιού, μέσα σε καλλιτεχνική οικογένεια. Ο πατέρας του, Πολ Μπελμοντό, ήταν γλύπτης με ιταλικές ρίζες και η μητέρα ζωγράφος. Ωστόσο, ο μικρός Μπελμοντό δεν είχε φανερώσει καμία καλλιτεχνική κλίση στα εφηβικά του χρόνια.

Αντιθέτως, έδειξε από την αρχή κλίση στα αθλητικά. Δεν τα πήγαινε καλά στο σχολείο και το πάθος του σε αυτή την ηλικία ήταν το μποξ και το ποδόσφαιρο, ενώ μάλιστα έκανε και προπονήσεις μποξ. Αποφάσισε έτσι να γίνει πυγμάχος και στη σύντομη καριέρα του στα ρινγκ ήταν μάλιστα αήττητος. Το ντεμπούτο του το έκανε το 1949 ρίχνοντας νοκάουτ τον αντίπαλό του από τον πρώτο γύρο, αν και την επόμενη κιόλας χρονιά, συνειδητοποιώντας τις θυσίες που έπρεπε να κάνει για να γίνει επαγγελματίας, τα παράτησε.

Τότε στράφηκε στην υποκριτική και έγινε δεκτός στην Εθνική Σχολή Δραματικής Τέχνης του Παρισιού και αποφοιτώντας το 1956 βρήκε αμέσως δουλειά στο σινεμά. Με ένα τσιγάρο μόνιμα στο στόμα του, ο Ζαν-Πολ ξεκίνησε την καριέρα του το 1957 παίζοντας μερικά μικρορολάκια σε γαλλικές ταινίες της εποχής και βρέθηκε στην αντίπερα όχθη από τον υπερβολικά όμορφο Αλέν Ντελόν, με τους κριτικούς να χαρακτηρίζουν τον Μπελμοντό «γοητευτικά άσχημο» – αν και πολλές θαυμάστριές του και μη, θα διαφωνούσαν με αυτό.

Τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία…

*πηγή πληροφοριών: Wikipedia

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This