Έρχεται στη Σάμο το 12ο φεστιβάλ νέων μουσικών

Must Read

Η Σάμος για δωδέκατη χρονιά θα «πλημμυρίσει» με μελωδικούς ήχους, ταξιδεμένους απ’ όλον τον κόσμο! Στο νησί του Πυθαγόρα και του Επίκουρου θα συναντηθούν είκοσι δύο νέοι Ελληνες και ξένοι ανερχόμενοι μουσικοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, όπου θα συμμετάσχουν στο φετινό Samos Young Artists Festival που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 13 Αυγούστου.

Οι συμμετέχοντες θα κάνουν πρόβες, θα ανταλλάξουν καλλιτεχνικές σκέψεις και μουσικές ιδέες και θα συμπράξουν στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου Πυθαγορείου. Το Samos Young Artists Festival καλεί μουσικούς από διάφορες γωνιές της υφηλίου στη Σάμο και παρουσιάζει ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα ζωντανής μουσικής, που εκτείνεται από το μπαρόκ ρεπερτόριο μέχρι την κλασική και ρομαντική μουσική, τη μουσική δωματίου, τη μουσική φάδο και την μπόσα νόβα.

Η Masha Ilyashov και ο Αλέξης Καραϊσκάκης – Νάστος, καλλιτεχνικοί διευθυντές του φεστιβάλ, έχουν ετοιμάσει πρόγραμμα επτά συνολικά συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν με φυσικό φόντο το απέραντο μπλε της θάλασσας.

Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών διοργανώνεται στην ελληνική περιφέρεια τόσο για τους κατοίκους του νησιού όσο και για τους επισκέπτες του. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ μουσικής του βορείου Αιγαίου που πραγματοποιείται από το 2010 ανελλιπώς, ενώ το 2018 βραβεύτηκε από την κριτική επιτροπή του Συλλόγου Μουσικής και Κριτικών Θεάτρου ως το «Καλύτερο Περιφερειακό Μουσικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα».

Μέχρι σήμερα έχουν συνυπάρξει περισσότεροι από 170 διεθνούς φήμης μουσικοί, εδραιώνοντας έτσι τη Σάμο και το φεστιβάλ σε μουσικό προορισμό. Η τιμή του εισιτηρίου διατηρείται χαμηλή, πέντε ευρώ ανά συναυλία, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε ένα όσο το δυνατόν πιο πλατύ κοινό να συμμετέχει στις εκδηλώσεις. Η υποστήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, η μουσική και πολιτιστική ανταλλαγή, η σύγχρονη μουσική παραγωγή και η ερμηνεία κλασικών έργων αποτελούν στόχο του ιδρύματος Schwarz και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ακριτικού νησιού της Σάμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This