Ξεκινάει σήμερα το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου

Must Read

Μια εξαιρετικά σημαντική νέα προσπάθεια για την Επίδαυρο, ολόκληρη την Πελοπόννησο αλλά και την Ελλάδα αποτελεί η διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου το οποίο ξεκινά σήμερα.

Εμπνευστής και δημιουργός του φεστιβάλ είναι ο σκηνοθέτης θεάτρου και κινηματογράφου, εικαστικός και συγγραφέας Χρήστος Προσύλης. Το φεστιβάλ διαχειρίζεται το Ινστιτούτο Κώδικα Υποκριτικής (Acting Code Institute).

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου, έχει τεθεί κάτω από την ομπρέλα και την στήριξη του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου (ξεκίνησε το 2008), και του οποίου την ευθύνη για τη δημιουργία του και την καλλιτεχνική διεύθυνση, έχει επίσης ο Χρήστος Προσύλης. Υποστηρίζεται επίσης από τον Δήμο Επιδαύρου καθώς και από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Επιδαύρου.

Το φεστιβάλ σχεδιάστηκε για να έχει υβριδική μορφή, τόσο με προβολές και ανάλογες δράσεις (εργαστήρια, ειδικές προβολές κλπ), όσο και με διαδικτυακή παρουσία και δράσεις. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν ανοιχτές οι συμμετοχές για υποβολή ταινιών και σεναριών για το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ. Το καλλιτεχνικό υλικό που τελικά δέχθηκε το φεστιβάλ ήταν εξαιρετικό, πλούσιο σε θεματολογία και προερχόταν από την Ελλάδα, την Αμερική, την Αυστραλία και άλλα μέρη του κόσμου.

Οι στόχοι του φεστιβάλ είναι πολλαπλοί:
1. Να είναι σημείο συνάντησης για σύγχρονες ταινίες κάθε είδους και σενάρια, από όλο τον κόσμο.
2. Να είναι σημείο συνάντησης για σύγχρονες ταινίες κάθε είδους, σενάρια και θεατρικά έργα από όλο τον κόσμο, σχετιζόμενα με το αρχαίο Ελληνικό δράμα (σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου και το Ινστιτούτο Κώδικα Υποκριτικής).
3. Να προάγει τον Ελληνικό πολιτισμό και τον Ελληνικό κινηματογράφο, καθώς και την κινηματογράφηση στην Ελλάδα.
4. Να προάγει και να στηρίξει την τέχνη του κινηματογράφου και πολιτιστικές δράσεις κάθε είδους, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και γενικά.

Σήμερα ξεκινούν στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Βασιλείου στο Λυγουριό Αργολίδας οι προβολές των ταινιών που πήραν μέρος στο Φεστιβάλ, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι και το Σάββατο. Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 19.00,θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων για τις ταινίες και τα σενάρια που διακρίθηκαν. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου, έχει επίσης την υποστήριξη του τοπικού Δήμου Επιδαύρου καθώς της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Επιδαύρου και του τοπικού ιστορικού πολιτιστικού Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «Ο Καββαδίας».

Η ιστοσελίδα του φεστιβάλ: www.epidaurusfilmfestival.com

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This