Ο «Άγγελος» επέστρεψε στο σινεμά

Επειτα από αποχή 20 ετών ο ηθοποιός Διονύσης Ξανθός πρωταγωνιστεί σε νέα ταινία

Must Read

Ο «Αγγελος» επέστρεψε στα κινηματογραφικά πλατό! Αυτός θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος της νέας ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί ο ακριβοθώρητος ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’80 Διονύσης Ξανθός.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Ο «Αγγελος», με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Μανιάτη και τον Διονύση Ξανθό, ήταν η πρώτη γκέι ταινία του ελληνικού κινηματογράφου, η οποία έγινε σήμα κατατεθέν για ολόκληρη την Ευρώπη σε μια εποχή με πολλά στερεότυπα. Εκτοτε πέρασαν πάνω από 40 χρόνια από την πρεμιέρα εκείνης της ταινίας, με τον ηθοποιό να έχει διαγράψει μια μεγάλη κινηματογραφική πορεία, με πολλά σκαμπανεβάσματα στην προσωπική του ζωή. Και ξαφνικά ο ίδιος εξαφανίζεται από όλους και όλα. Ηταν αρχές της δεκαετίας του 2000.

Από τότε πέρασαν κιόλας 20 ολόκληρα χρόνια οπότε ο ταλαντούχος ηθοποιός σταμάτησε να έχει οποιαδήποτε σχέση με το επάγγελμά του. Η εξαφάνισή του όλα αυτά τα χρόνια έγινε για πολλούς λόγους. Για να κάνει τη δική του εσωτερική κάθαρση και, κυρίως, για να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια, μεγαλώνοντας τα παιδιά του με πολύ αγώνα και κόπο, κάνοντας παράλληλα άλλες δουλειές για τα προς το ζην.

Και μπορεί το όνομά του στις νεότερες γενιές να μη θυμίζει πολλά πράγματα, ωστόσο ο 64χρονος πλέον ηθοποιός υπήρξε ένα από τα είδωλα της βιντεοκασέτας και όχι μόνο. Ποιος, άλλωστε, δεν θυμάται στις αφίσες και τις ετικέτες των βιντεοκασετών τον μουστακαλή γόη που με ένα μαχαίρι φαίνεται πως τον σκοτώνει ο σύντροφός του Μιχάλης Μανιάτης στην ταινία «Αγγελος»; Ποιος δεν θυμάται τα «Αγρια νιάτα», τον «Γύρο του θανάτου» και τόσες άλλες ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε; Σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές του συνεντεύξεις πριν από δύο χρόνια, ο ηθοποιός είχε αναφέρει στις «Αλήθειες με τη Ζήνα» όλον τον γολγοθά που είχε ανέβει όταν μετά τις μεγάλες του επιτυχίες στον κινηματογράφο τη δεκαετία του ‘80 είχε μπλέξει με τις ουσίες, την επανεμφάνισή του στην τηλεόραση μέσω του Νίκου Φώσκολου και της «Λάμψης», καθώς και το απρόσμενο τέλος της καριέρας του, όταν ο ίδιος αποφάσισε να κάνει οικογένεια, φεύγοντας μακριά από την Αθήνα σε ένα χωριό της Πελοποννήσου.

Το «3ο συμβόλαιο»

Η «Espresso» βρέθηκε αποκλειστικά στα γυρίσματα της νέας του ταινίας, με τίτλο «3ο συμβόλαιο», το σενάριο και η σκηνοθεσία της οποίας ανήκουν στον ίδιο, με ένα πολυμελές καστ που θα ζήλευαν πολλοί μεγάλοι σκηνοθέτες. Ο ίδιος, μάλιστα, πιο ήρεμος από ποτέ, είχε την ανάγκη να μιλήσει για την επανεμφάνισή του στο σινεμά. «Είχα εγκαταλείψει τη μεγάλη μου αγάπη, τον κινηματογράφο, για μια άλλη μεγάλη αγάπη, που είναι τα παιδιά μου. Αυτά μεγάλωσαν, είμαστε φιλαράκια και τώρα επανέρχομαι στη μεγάλη μου αγάπη, το σινεμά. Η ταινία αυτή είναι ένα ψυχολογικό αστυνομικό θρίλερ με θέμα την τρομοκρατία. Ηθελα να θίξω το θέμα της τρομοκρατίας στη χώρα μας, όχι όμως σε πολιτικό επίπεδο, αλλά να δείξω την κοινωνική του διάσταση. Είχα απουσία περίπου 20 χρόνια από τα κινηματογραφικά δρώμενα, γιατί έτσι είχα επιλέξει και έτσι τα έφερε και ο Θεός» λέει ο Διονύσης Ξανθός στην «Espresso», καταγράφοντας τα συναισθήματά του.

Η συνάντησή μας έγινε λίγο έξω από την Αθήνα, εκεί όπου ολοκληρώθηκαν και τα γυρίσματα. «Νιώθω χαρά, συγκίνηση που επέστρεψα και επιπλέον κάνω αυτό που αγαπάω. Είναι κάτι που το έχω δουλέψει χρόνια στο μυαλό μου για αυτήν την ταινία.  Επίσης βρήκα τους κατάλληλους ανθρώπους που με πίστεψαν, δύο φίλους παραγωγούς, τον Σωτήρη Λαμπρόπουλο και τον Κώστα Καραθωμά, με εξαίρετους συνεργάτες και συμπρωταγωνιστές. Μέχρι τώρα έχουμε έξι εβδομάδες γυρίσματα σε πολλά τοπία και πολλούς χώρους. Νομίζω ότι τα καταφέραμε καλά» λέει συγκινημένος ο Διονύσης Ξανθός, μπαίνοντας έτσι ξανά στην υποκριτική τέχνη. «Δεν ξέρω αν είναι είδηση η επανεμφάνισή μου, όμως για μένα προσωπικά είδηση είναι ότι επιστρέφω στην τέχνη που αγαπάω. Αυτό για μένα έχει αξία. Με τη δύναμη του Θεού θα πάει καλά στις κινηματογραφικές αίθουσες» ανέφερε αποκλειστικά στην «Espresso». Στο πλευρό του πάλαι ποτέ κινηματογραφικού «Αγγέλου» συμπρωταγωνιστεί και ο Αγης Εμμανουήλ, τον οποίο, όπως λέει, αγαπάει και εκτιμάει πολύ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This