Το Ηρώδειο «τσιφλίκι» του oίκου Louis Vuitton

Η glam πριβέ εκδήλωση και τα αναπάντητα ερωτήματα - To Ηρώδειο «χαρίστηκε» στη Louis Vuitton του μεγιστάνα Μπερνάρ Αρνό!

Must Read

Πολλά ερωτήματα προκαλεί η παραχώρηση, εμβόλιμα στο Φεστιβάλ Αθηνών, του ρωμαϊκού ωδείου για τη λαμπερή επίδειξη του γαλλικού οίκου κοσμημάτων, πλαισιωμένη από παράσταση του χορογράφου Δημήτρη Παπαϊωάννου (δημιουργού της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα) για λίγους και εκλεκτούς πελάτες του οίκου, δημοσιογράφους και influencers από όλον τον κόσμο, που έμπαιναν στον ιερό χώρο μόνο με προσκλήσεις.

Την Τρίτη το βράδυ το ανοιχτό σε όλους Ηρώδειο του Δημήτρη Μητρόπουλου, της Μαρίας Κάλλας, της Τζίνας Μπαχάουερ, του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη και όλων των μύθων που έχουν εμφανιστεί στη σκηνή του έζησε μια διαφορετική εμπειρία, με τους θεατές του show κοσμημάτων να κάθονται όχι στις κερκίδες αλλά πάνω στη σκηνή και τα μοντέλα με τα πανάκριβα κοσμήματα να παρελαύνουν ανάμεσά τους.

Την κατάσταση έσωσε όσον αφορά το πολιτιστικό μέρος η μουσικοχορευτική παράσταση σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Παπαϊωάννου, με τον φημισμένο βιολιστή Ρενό Καπουσόν. Ομως, ακόμα και με τη σφραγίδα του διεθνούς μας χορογράφου, η εκδήλωση είχε εμπορικό υπόβαθρο και δεν ήταν αμιγώς καλλιτεχνική.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το αίτημα για το κλειστό event μόνο για ελάχιστους καλούς πελάτες και ξένους δημοσιογράφους δεν κατέθεσε προς έγκριση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απευθείας ο οίκος, όπως έγινε από τους οίκους Gucci και Dior το 2017 και το 2021 αντίστοιχα, που ζητούσαν για κολεξιόν και φωτογράφιση την Ακρόπολη.

Το αίτημα έφτασε στο τραπέζι του ΚΑΣ (συνεδρίαση 16/5/23) για να εγκριθεί «ως εκδήλωση εκτός φεστιβάλ η χορευτική παράσταση σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Παπαϊωάννου στις 13 Ιουνίου 2023 -εταιρία παραγωγής YARD PROJECT ΕΠΕ (Ολγα Μαυροειδή)- σε συνεργασία με τον οίκο Louis Vuitton». Η βραδιά μπήκε εμβόλιμα, κάτι που μάλλον συμβαίνει για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών που έχει αρχίσει, ενώ έφτασε στο τραπέζι του ΚΑΣ προς συζήτηση μαζί με τα αιτήματα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ και απέσπασε τη θετική γνωμοδότηση των μελών του ΚΑΣ. Κοσμήματα και σταρ, όπως η Léa Seydoux, η Ana de Armas, η Urassaya Sperbund, αλλά και η Κλέλια Ανδριολάτου, βρέθηκαν για δύο ημέρες στην Ελλάδα – από το ξενοδοχείο «Amanzoe» στο Πόρτο Χέλι ως το Ηρώδειο.

Δημήτρης Παπαϊωάννου

Διαμάντια

Το show πάντως της Louis Vuitton High Jewellery στο Ηρώδειο (που ήταν στην ουσία άδειο!) ήταν μοναδικής αισθητικής, με διαμάντια και πολύτιμες πέτρες, όπως προδίδουν τα βίντεο που πόσταραν οι διοργανωτές και οι καλεσμένοι. Οικοδέσποινα της παρουσίασης στην Ελλάδα ήταν η ultra chic Francesca Amfitheatrof, καλλιτεχνική διευθύντρια ρολογιών και κοσμημάτων της Louis Vuitton, η οποία υποδέχτηκε τους καλεσμένους της – αρχικά σε ένα μοναδικό δείπνο το περασμένο Σαββατοκύριακο στο εκπληκτικό αλλά πανάκριβο resort «Amanzoe» στο Πόρτο Χέλι και το βράδυ της Τρίτης στο Ηρώδειο.

Μάλιστα, η καλλιτεχνική διευθύντρια του τμήματος κοσμημάτων της LV αναφέρει στην ανάρτησή της: «Οι ψυχές μας απέκτησαν φτερά χθες το βράδυ και δημιουργήθηκε μαγεία. Μαζί δημιουργήσαμε μια μοναδική παράσταση, χορογραφημένη από τον ιδιοφυή Δημήτρη Παπαϊωάννου, οι χορευτές οδήγησαν τα μοντέλα μέσα από τη σκηνή όπου καθόμασταν (ναι, αντίστροφο κοινό), ρίχνοντας φως στη συλλογή Deep Time High Jewelry. Τέχνη, χορός, μουσική, performance και κοσμήματα συναντήθηκαν, ενώ ο Renaud Capuçon μάς μετέφερε σε έναν άλλον μαγευτικό κόσμο κάτω από τη σκιά της σοφής Ακρόπολης».

Ana de Armas και Francesca Amfitheatrof

O σκηνοθέτης και χορογράφος της παράστασης, που παίχτηκε παράλληλα με την παρουσίαση των μυθικών κοσμημάτων, Δημήτρης Παπαϊωάννου, ανάρτησε με τη σειρά του εικόνες από τη βραδιά, γράφοντας στο Instagram: «Ενωθήκαμε ξανά με την Breanna για μια εκδήλωση, την κολεξιόν της σειράς κοσμημάτων του οίκου Louis Vuitton, Deep Time».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This