Δευτέρα 17/5/2021

Αγωνία, ελπίδα και ενθουσιασμός για το… Χόλιγουντ της Θέρμης

Ξεσηκωμός επικράτησε στις περιοχές Θέρμης, Νέου Ρυσίου, Ταγαράδων και στη γύρω περιοχή μετά την ανακοίνωση της κατασκευής των μεγάλων εγκαταστάσεων εταιρίας του Hollywood, τα στούντιο της οποίας θα γίνουν σε εκείνη την περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοινώθηκε επισήμως.

«Όλοι θέλουν να γίνουν ηθοποιοί. Θα αρχίσουν, βέβαια, από… κομπάρσοι» λένε οι κάτοικοι, που αποσκοπούν φυσικά στο μεροκάματο, γιατί εκεί θα γυριστούν δύο ταινίες και ένα σίριαλ, και μάλιστα αμέσως μετά την εγκατάσταση της εταιρίας στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Ο Τζιτζικώστας μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη σε… Χόλιγουντ!

«Το στούντιο είναι μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, ένα “εργοστάσιο” στην ουσία, εργοστάσιο στο οποίο μπαίνει αυτό που θα αποκαλέσουμε “πρώτη ύλη” και είναι το σενάριο, η ιδέα που έχει η εταιρία παραγωγής, και μετά βγαίνει το τελικό προϊόν, που είναι η οπτικοακουστική παραγωγή. Αυτό το προϊόν μπορεί να είναι ταινία, τηλεοπτική σειρά ή διαφημιστικό» εξήγησε o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Πάνος Κουάνης, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για λίγες ημέρες.

Εξήγησε ακόμη: «Πάρα πολλά διαφημιστικά που βλέπουμε στην Ελλάδα όλα τα προηγούμενα χρόνια -και ειδικά τα μεγάλου προϋπολογισμού– γίνονται στο εξωτερικό, σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, όπου υπάρχουν μεγάλα στούντιο, και όχι μόνο. Αυτό, λοιπόν, θέλουμε να το κρατήσουμε εδώ, στην Ελλάδα».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ περιέγραψε τα δεδομένα πίσω από την επένδυση, η οποία στο σύνολό της θα αγγίξει τα 20.000.000 ευρώ. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο το κόστος των 13 κινηματογραφικών πλατό, αλλά και εξοπλισμό, όπως κάμερες και τεχνολογικές κατασκευές για γυρίσματα υπερυψηλής τεχνολογίας, όπως και δορυφορικές επενδύσεις στην περιοχή και την αγορά της.

Ο προγραμματισμός είναι να ξεκινήσουν το κατασκευαστικό κομμάτι τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου και να έχουν τα πρώτα πλατό έτοιμα έως τα τέλη του 2020, ώστε να μπορεί να αρχίσει η λειτουργία των υποδομών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ