Πέμπτη 6/5/2021

Σι Τζινπίνγκ: Θα έχετε την υποστήριξή μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Τον θαυμασμό του προς τον ελληνικό πολιτισμό θα δείξει και έμπρακτα ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που δήλωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στο μουσείο της Ακρόπολης ότι θα στηρίξει την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Στην κινεζική γλώσσα η Ελλάδα ονομάζεται Σι Λα, που σημαίνει «ο άλλος μεγάλος πολιτισμός», και ο Κινέζος πρόεδρος δείχνει να το ενστερνίζεται αυτό, αφού τόσο στην Σαγκάη όσο και σε αυτή του την επίσκεψη στην Αθήνα κάνει συνεχείς αναφορές στον πολιτισμό της χώρας μας.

Δείτε επίσης: Παυλόπουλος προς Σι Τζινπίνγκ: Είμαστε έτοιμοι να πορευθούμε μαζί σας στο νέο δρόμο της ανάπτυξης

Ο Σι Τζινπίνγκ, λοιπόν, επισκεπτόμενος το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ξεναγήθηκε για μία ώρα, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, δήλωσε μπροστά από τις Καρυάτιδες: «Όχι μόνο συμφωνώ στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά θα έχετε και την υποστήριξή μας, επειδή κι εμείς έχουμε πολλά δικά μας του κινεζικού πολιτισμού έξω από τη χώρα και προσπαθούμε να γυρίσουν στην πατρίδα τους».

Αυτά τα λόγια ήρθαν ως απάντηση στο αίτημα του Έλληνα προέδρου για στήριξη από την κινεζική προεδρία αναφορικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Ο κ. Παυλόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Η θέση των Γλυπτών είναι εδώ και όχι στο βρετανικό μουσείο. Τα κρατάνε παράνομα. Ζητάμε την υποστήριξή σας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ