Δίνουν 120.000.000 δολάρια για πίνακα του Πικάσο!

Σε δυσθεώρητα ύψη το έργο τέχνης

Must Read

Σε δημοπρασία και στην διάθεση του κοινού τίθεται ο πίνακας «Femme à la Montre» του Πικάσο που απεικονίζει την ερωμένη του… Αναμένεται δε, να πωληθεί για 120.000.000 δολάρια!

Η περίφημη ελαιογραφία του 1934 του Πάμπλο Πικάσο, «Femme à la montre» αναμένεται να πωληθεί έως και 120.000.000 δολάρια σε δημοπρασία που διοργανώνεται αυτό το φθινόπωρο. Το έργο «Femme à la montre» έχει ως πηγή έμπνευσης την για πολλά χρόνια μούσα του Πικάσο, Marie-Thérèse Walter, Γαλλίδα μοντέλο με την οποία είχε σχέση από το 1927 έως το 1935. Την περίοδο εκείνη, ο Πικάσο ήταν ακόμη παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο, Olga Khokhlova, Ρωσο-Ουκρανή χορεύτρια.

Το στόρι

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, το πορτρέτο είναι από τα έργα που δημιουργήθηκαν τα πιο παραγωγικά χρόνια της καριέρας του διάσημου Ισπανού καλλιτέχνη και αποτέλεσε θέμα έκθεσης που διοργανώθηκε στο Musée Picasso στο Παρίσι και στην Tate Modern του Λονδίνου το 2018. «Το “Femme à la Montre” του Πικάσο είναι ένα αριστούργημα από κάθε άποψη» σημείωσε ο Τζούλιαν Ντόους, επικεφαλής του τμήματος Ιμπρεσιονιστικής και Μοντέρνας Τέχνης του Sotheby’s στην Αμερική. Ζωγραφισμένο το 1932, το έργο τέχνης αποτελεί παράδειγμα μιας «αίσθησης απελευθέρωσης από τη διατήρηση μυστικής της σχέσης του που φαίνεται να έχει ξεχυθεί σε αυτόν τον εξαιρετικό καμβά» ανέφερε σημειώνοντας ότι ο καλλιτέχνης δίνει προσοχή σε κάθε μικρή λεπτομέρεια, δημιουργώντας μια σύνθεση που είναι τόσο πολύπλοκη όσο και βαθιά αρμονική.

Ο οίκος Sotheby’s New York, διοργανώνει τη δημοπρασία στην οποία θα πωληθεί η συλλογή της συλλέκτριας έργων τέχνης, Έμιλι Φίσερ Λαντάου, που περιλαμβάνει εκτός από τον πίνακα του Πικάσο, τα έργα «Pink Tulip» (1926) της Τζόρτζια Ο’Κιφ και «Triumph Over Mastery II» (1987) του Μαρκ Τάνσεϊ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This