«Στίγμα/Stigma» – Έργα 35 καλλιτεχνών στο Δρομοκαΐτειο

Θα την παρακολουθήσουν και οι τρόφιμοι του Δαφνίου

Must Read

Μια όμορφη εικαστική έκθεση θα διεξαχθεί στους χώρους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Αττικής, Δρομοκαΐτειου, όπου θα φιλοξενηθούν έργα 35 καλλιτεχνών. Εκεί, τόσο οι τρόφιμοι του νοσοκομείου, όσο και οι τρόφιμοι της Ψυχιατρικής νοσηλευτικής μονάδας του Δαφνίου, που έρθουν κατόπιν συνεννόησης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα έργα των εικαστικών και πιθανώς να εμπνευστούν, προκειμένου να δημιουργήσουν και αυτοί τα δικά τους.

Η ομαδική έκθεση φέρει τον τίτλο «Στίγμα/Stigma» και θα διαρκέσει από τις 10 έως τις 29 Οκτωβρίου στους χώρους των δύο νοσοκομείων. Οπως αναφέρουν οι επιμελητές της, Αλέξανδρος Κασσανδρινός και Κωνσταντίνος Κανταρτζής, «η έκθεση έχει σκοπό να διερευνήσει με ποιον τρόπο η κοινωνική τάξη, το φύλο, η εθνότητα, το χρώμα του δέρματος, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η αρτιμέλεια, η υγεία, η εξωτερική εμφάνιση, το επιβαρυμένο παρόν ή παρελθόν υφαίνουν το πλαίσιο εντός του οποίου κάποιοι άνθρωποι θεωρείται ότι δεν πληρούν τους βασικούς κανόνες κοινωνικής ύπαρξης. Το διακριτικό τους γνώρισμα μετατρέπεται σε καθοριστικό στοιχείο για τη συγκρότηση της ταυτότητάς τους, μιας ταυτότητας «φθαρμένης», η οποία και τους τοποθετεί στην κατηγορία των «κάτι λιγότερο από ανθρώπους».

Εκεί, οι εικαστικοί θα συνομιλήσουν καλλιτεχνικά με τους υγειονομικούς της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, καθώς και με τους ασθενείς των δύο μεγαλύτερων ψυχιατρικών νοσοκομείων της επικράτειας, των οποίων η διαφορετικότητα από το «φυσιολογικό» συνεπάγεται τον στιγματισμό τους και ενδεχομένως την περιθωριοποίησή τους, ενώ παράλληλα με το εικαστικό κομμάτι θα διοργανωθούν ημερίδες με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, ερευνητών και επιστημόνων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This