Μποστ: Ο Κωνσταντινουπολίτης που με το ταλέντο του χρωμάτισε την πραγματικότητα και την έκανε αστεία

«Είμαι μισός Πόντιος και μισός από την Αρχαία Ελλάδα», έλεγε περήφανα. Γράφει ο Σπύρος Δευτεραίος

Must Read

Δεν είναι λίγες οι φορές που το χιούμορ –ή, αν θέλετε, η σάτιρα ή ο σαρκασμός– μπορεί σε ένα έργο να αποδειχτεί πολύ πιο λειτουργικό και αιχμηρό από κάποιον καταγγελτικό λόγο. Αρκεί ο δημιουργός να είναι ταλαντούχος και έξυπνος, όπως ο Μποστ. Πέρυσι μάλιστα ένα σατιρικό έργο του, η Μήδεια, αξιώθηκε να παιχτεί από το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο.

Φυσικά ο μέγας Μποστ δεν ήταν παρών, αφού μας άφησε σαν σήμερα το 1995. Όμως ήταν μια δικαίωση για έναν σπουδαίο δημιουργό που το έργο του είναι αναφορικό όχι μόνο για την εποχή που έγινε, αλλά και για σήμερα και για αύριο.

Γιατί ο Χρύσανθος Βοσταντζόγλου, που μετά έγινε Μέντης Μποσταντζόγλου και τελικά Μποστ, είχε επίγνωση σε ποια χώρα ζούσε. Σκιτσογράφος και γελοιογράφος, θεατρικός συγγραφέας, ζωγράφος. Αλλά και στιχουργός. Και ναι, οι στίχοι αυτού του σπουδαίου τραγουδιού είναι δικοί του.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο pontosnews.gr εδώ 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This