Νέος δίσκος από τη Maroulita de Kol – Μία μουσική αρχέγονη και ταυτόχρονα εκπληκτικά σύγχρονη!

Η μουσική της Ambient συνθέτριας θα παρουσιαστεί πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό στις 14 Ιουνίου

Must Read

Από τις μουσικές και τα τελετουργικά της ελληνικής παράδοσης εμπνέεται και δημιουργεί η τραγουδίστρια, πιανίστρια και ambient (σ.σ. ατμοσφαιρική) συνθέτρια Maroulita de Kol, η οποία έρχεται την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Πλύφα (Κορυτσάς 39, Βοτανικός, Αθήνα) για να παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τον full-length δίσκο «Anásana» και το EP «Anatélo» μαζί με τον κρουστό Γιώργο Σταυρίδη.

Αmbient μυστικιστικά ξόρκια, ντυμένα με μελωδίες στο πιάνο, συναντάνε αγαπημένα παραδοσιακά κομμάτια σε μια μουσική αρχέγονη και ταυτόχρονα εκπληκτικά σύγχρονη.

Έχοντας σπουδάσει κλασικό πιάνο και παραδοσιακό τραγούδι και έχοντας έναν άρρηκτο δεσμό με την Ελλάδα, βρίσκεται σε μια εκτεταμένη και συνεχή κατάδυση στις μυθολογίες, στις τέχνες και τις αφηγήσεις των προγόνων της.

Όλα αυτά την οδήγησαν στα σόλο έργα «Anatélo» (EP) και «Anásana» (LP), τα οποία κυκλοφορήσαν το 2023 από τη βρετανική δισκογραφική Phantom Limb.

Ιδρυτικό μέλος των Reverse Mode (άλμπουμ «Mora» 2018), Arcangel Trio (άλμπουμ «Golden Sheep», 2022), Twin Flames Ensemble και Farmagia Ensemble, η De Kol έχει δώσει συναυλίες σε όλη την Ευρώπη και έχει συνθέσει μουσική για θεατρικά έργα, παραστάσεις, ταινίες και ντοκιμαντέρ. Η μουσική της είναι αρχέγονη και ταυτόχρονα εκπληκτικά σύγχρονη, ενώ πιστεύει στη θεραπευτική δύναμη της τέχνης.

Η ενορχήστρωση και τα θέματα της μουσικής της δανείζονται τόσο από την αρχαία εκστατική τελετουργία της ιστορικής Ελλάδας όσο και από τη διαλογιστική ηλεκτρονική ambient μουσική.

Ρευστές γραμμές με βιρτουόζικο πιάνο ντύνουν το παραδοσιακό τραγούδι, το οποίο παρουσιάζεται εκ νέου μέσα από έναν σύγχρονο φακό. Και ενώ οι εικόνες του γεννήθηκαν αναμφισβήτητα στην Ελλάδα, οι τόνοι του είναι επηρεασμένοι από τον χρόνο της De Kol στο Βερολίνο και τη βουτιά της στην ηλεκτρονική και πειραματική του σκηνή. «Η μουσική μου είναι μια πράξη ελευθερίας και ομορφιάς» εξηγεί.

Η φωνή της De Kol παραπέμπει σε μια βυζαντινή έκσταση, μια πύλη σε μια μακρινή χώρα, γεμάτη μαγεία και μυθολογία, σαν ιέρεια που καθοδηγεί το ποίμνιό της μέσα από ένα απόκρυφο, λειτουργικό μυστήριο.

Ο δίσκος λαμβάνει χώρα σε έναν ευτυχισμένο αρχαίο κόσμο με το κελάηδισμα των πουλιών και τον αλμυρό αέρα, τις ηλιοκαμένες σπηλιές και τον γαλάζιο ουρανό, καθώς η De Kol κάνει ξόρκια με σεβασμό στις αρχαίες θεότητες.

Ακούστε ΕΔΩ το Anásana – Ακούστε ΕΔΩ το Anatélo – δείτε Δείτε ΕΔΩ τα Official Video Clips στο Youtube – Δείτε ΕΔΩ το Website της – Στα social: Facebook / Instagram / LinkTree

  • Όλες οι λεπτομέρειες για την παρουσία της Maroulita de Kol στην Αθήνα:
Press Release - Maroulita de Kol

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This