Τετάρτη 12/5/2021

Μαγικά Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής με τον Λάκη Λαζόπουλο

Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής με τον Λάκη Λαζόπουλο σε ρόλο αφηγητή. Αυτή κι αν είναι από τις πιο ωραίες ειδήσεις για τα παιδιά, καθώς θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ακούσουν τον κύριο « Αλ Τσαντίρι Νιουζ» να τους διαβάζει τον «Πέτρο και τον Λύκο» του Σεργκέι Προκόφιεφ, και όχι μόνο.

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, στις 20.30, στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», ο Λάκης θα ξαναβρεθεί να κρατά το ίδιο παραμύθι στα χέρια του, αλλά δεν θα έχει δίπλα του τον Χορν, παρά μόνο νοερά. Το απόλυτο family concert των Χριστουγέννων από τους μουσικούς της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου δεν θα έχει όμως μόνο «Πέτρο και Λύκο», αλλά και «Το καρναβάλι των ζώων» του Σεν-Σανς και τη σύνθεση-μινιατούρα «Φαντασία» πάνω στο τραγούδι «Greensleeves» του Βον-Ουίλιαμς.

Δείτε επίσης: Νύχτες Tango με τη Γεωργία Βεληβασάκη στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου

O αγαπημένος καλλιτέχνης μικρών και μεγάλων με τη χαρακτηριστική φωνή του θα «ζωντανέψει» το συναρπαστικό μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος», βάζοντας… φωτιά στη σκέψη των λιλιπούτειων φίλων του. Πρόκειται για ένα έργο που γράφτηκε από την πένα ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες του 20ού αιώνα. Ο μεγαλοφυής Σεργκέι Προκόφιεφ χρησιμοποιεί τα ηχοχρώματα της ορχήστρας ως μουσικές ταυτότητες για κάθε χαρακτήρα, ενώ, μέσα από την αφήγηση -που έχει αναλάβει ο Λάκης Λαζόπουλος-, οι νότες και οι λέξεις μπλέκονται σε έναν μαγευτικό παραμυθένιο κόσμο.

Να θυμίσουμε ότι το 1993 ο δημοφιλής καλλιτέχνης είχε παρουσιάσει ξανά, στον ίδιο χώρο, το συγκεκριμένο παραμύθι, πλην όμως σε εναλλασσόμενες παραστάσεις, με τον ανυπέρβλητο και αξέχαστο Δημήτρη Χορν, αλλά και την Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Α. Μυράτ. Οι παραστάσεις αυτές έμελλε να είναι και οι τελευταίες του Δημήτρη Χορν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ