Η Αγγελική Φράγκου ως «θεία Λένα» πάει όπου υπάρχουν παιδιά

Must Read

Η ηθοποιός Αγγελική Φράγκου υποδύεται τη «θεία Λένα» και μοιράζει χαμόγελα σε άρρωστα παιδάκια στους θαλάμους των παιδιατρικών κλινικών της Αττικής.

Πρόκειται για μια θεατρική δράση που συνεχίζει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης. Τίτλος της, «Η “θεία Λένα” πάει όπου υπάρχουν παιδιά». Κατά τη διάρκεια των γιορτών που διανύουμε, λοιπόν, η ηθοποιός θα επισκεφθεί περισσότερα από εννέα νοσοκομεία «ζωντανεύοντας» τα νοσταλγικά παραμύθια της «θείας Λένας», που τα παιδιά στην Ελλάδα πρωτάκουσαν στη δεκαετία του ’50.

Η «θεία Λένα» στο Ασκληπιείο Βούλας

Μιλώντας στην εφημερίδα «Espresso» και τον Βαγγέλη Καράλη, η Αγγελική Φράγκου μοιράζεται μαζί μας τη συγκίνησή της και τη μεγάλη χαρά της όταν αντικρίζει τα χαμόγελα των μικρών παιδιών μέσα στις κλινικές: «Στόχος μας με αυτή τη δράση είναι να παρηγορήσουμε τα αισθήματα που προκαλεί η ασθένεια, να ανακουφίσουμε τη διαμονή του παιδιού στο νοσοκομείο και να ενθαρρύνουμε τη θετική συναισθηματική και ψυχική κατάσταση του νοσηλευόμενου παιδιού. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη που έχω την τύχη να λαμβάνω και να δίνω τόση αγάπη στα παιδιά. Η παράσταση διαρκεί μισή ώρα και αποτελείται από τρία παραμύθια. Αφού η παράσταση τελειώσει, κάνουμε μια μικρή συζήτηση σχετικά με το τι μας έκανε εντύπωση από τα παραμύθια. Μετά ζωγραφίζουμε όποιο παραμύθι μάς άρεσε. Στο τέλος όλες οι ζωγραφιές των μικρών μας θεατών θα γίνουν έκθεση ζωγραφικής στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά».

Με τους γιατρούς στο Ασκληπιείο

Η ηθοποιός, που με δύναμη ψυχής βρίσκεται δίπλα στα άρρωστα παιδάκια, αντιμετωπίζει αρκετές δύσκολες καταστάσεις μέσα στα νοσοκομεία: «Η δυσκολότερη στιγμή για εμένα ήταν όταν παίξαμε στον θάλαμο αιμοκάθαρσης. Είναι παιδιά που τα φάρμακα τούς προκαλούν υπνηλία και δεν μπορούν να δουν την παράσταση, άλλες φορές πονάνε ή δεν έχουν καλή διάθεση. Πολλές φορές θα παίξεις για ένα παιδί, άλλες φορές θα πάρουν θάρρος να έρθουν, αφού έχει ξεκινήσει η παράσταση. Δεν μπορείς να μετρήσεις τον αριθμό των παιδιών, μόνο μπορώ να μετρήσω τις δυνάμεις μου για να δημιουργήσω περισσότερες, ώστε να καταφέρω τον στόχο μου, να είναι η παράστασή μας και η παρουσία μας στα νοσοκομεία μία βάση χαράς, ασφάλειας και ζεστασιάς για τα νοσηλευόμενα παιδιά» μας λέει.

Η «θεία Λένα» στο Αττικόν

Οι δράσεις της «θείας Λένας» στα νοσοκομεία θα συνεχιστούν, δίνοντας χαμόγελα και ελπίδα στα μικρά παιδιά: «Σημαντικό για εμάς είναι που έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε κοντά στα παιδιά όλο τον χρόνο και όχι μόνο τις γιορτές. Έχουμε επισκεφθεί και επισκεπτόμαστε το Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, το Παίδων “Αγία Σοφία”, το Αττικόν, το ΚΑΤ, το Σισμανόγλειο, το Ασκληπιείο Βούλας, το Ωνάσειο, το Παίδων Πεντέλης, τη Φλόγα, το Τζάνειο, τον Σύλλογο “Ελπίδα” και θα συνεχίσουμε μέχρι τις 30 Απριλίου 2020».

Η Αγγελική Φράγκου, παράλληλα με τις δράσεις της στα νοσοκομεία, πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι», στην Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Δείτε επίσης: Ο Κώστας Κουτσολέλος από την πολυθρόνα του «Θείου Βάνια» εξηγεί γιατί κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα αντισυστημικός

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This