Οι τρεις γάμοι του Θάνου Μικρούτσικου και η αγάπη για την οικογένεια και τα παιδιά του

Must Read

Γεννημένος το 1947, Κυριακή του Πάσχα, στην Πάτρα, ο Θάνος Μικρούτσικος άγγιξε πρώτη φορά τα πλήκτρα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων χρονών και η «σύνδεση» ήταν μαγική. Οι… συστάσεις με τις νότες και το κλειδί του σολ έγιναν με την καθοδήγηση της θείας του Ηλέκτρας, που ήταν πιανίστρια, και ο μικρός Θάνος τής χρωστά το «αστέρι» του στο μουσικό στερέωμα.

Ο παππούς του είχε εργοστάσιο ζυμαρικών και ο πατέρας του, καθηγητής Μαθηματικών, λάτρευε να του διαβάζει ποιήματα: Καρυωτάκη, Καβάφη, Ρίτσο. Ο μικρός μάθαινε απέξω στίχους, λάτρευε τον Ρομπέν των Δασών, έκανε τις παιδικές του τρέλες και έδειχνε μεγάλη αγάπη στα μαθήματα του σχολείου. «Φυτούκλα» δεν τον έλεγες, αφού, μόλις τελείωνε τα μαθήματα, έτρεχε στις αλάνες για ποδόσφαιρο. Γκολ, τσακωμοί, ματωμένα γόνατα, φωνές και λίγο ξύλο, αλλά μετά πάλι όλοι φίλοι. Ήταν ο πρώτος από την αγοροπαρέα που άγγιξε το χέρι κοπέλας! Το τελευταίο είχε να το υπερηφανεύεται ύστερα από πολλά χρόνια ακόμα και στις συνεντεύξεις του!

Με τη Μαρία Δημητριάδη

Ακολούθησαν μουσικές σπουδές στη Φιλαρμονική Εταιρία Πατρών, στο Ελληνικό Ωδείο, μελέτη αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας και σύνθεσης με τον καθηγητή και συνθέτη Γ.Α. Παπαϊωάννου και η μετακόμιση της οικογένειας στην Κυψέλη με μια φορτωμένη άμαξα που έσερναν δύο άλογα. Κι έπειτα στα λαμπερά φώτα της Αθήνας, lives, βόλτες, μελοποιήσεις, συνεργασίες, επιτυχίες, έρωτες, γάμοι και παιδιά.

Ο πρώτος μεγάλος έρωτας της ζωής του με την κατά δύο χρόνια μικρότερή του Κοραλία Σωτηριάδου κατέληξε σε γάμο. Η νεαρή τότε φοιτήτρια Νομικής τον οδήγησε στο… φως, προτρέποντάς τον να ασχοληθεί με τη μουσική και να παρατήσει την ακαδημαϊκή καριέρα. Εκείνη την εποχή έγραψε τραγούδια που ερμήνευσε η Μαρία Δημητριάδη, η πρώτη σύζυγος του αδελφού του Ανδρέα Μικρούτσικου.

Ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ. Χώρισαν και αμέσως μετά μπήκε στη ζωή του η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση, με την οποία γνωρίστηκε, συνεργάστηκε και ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα στην παράσταση «Φουέντε Οβεχούνα». Επιμελήθηκε τη μουσική του έργου και από τις μελωδίες αυτές γεννήθηκε μεταξύ τους μια σχέση δυνατή, καταλήγοντας σε μια ευτυχισμένη οικογένεια και στην απόκτηση δύο παιδιών, της Σεσίλ και της Κωνσταντίνας. Λίγα χρόνια μετά, και έπειτα από μια βαθιά κρίση στη σχέση του, το ζευγάρι χώρισε.

Μαζί με την κόρη του Σεσίλ

Η γυναίκα που αγάπησε περισσότερο και ήρθε στη ζωή του για να μείνει μέχρι την τελευταία του ανάσα ήταν η δημοσιογράφος Μαρία Παπαγιάννη. Επισημοποίησαν τη σχέση τους το 1996 και απέκτησαν δύο παιδιά, την Αλεξάνδρα και τον Στέργιο. «Πολύ μεγάλη χαρά στη ζωή μου, και δεν γίνομαι μελό Αμερικάνος, μου δίνει η οικογένειά μου: η γυναίκα μου, η Μαρία Παπαγιάννη, η οποία είναι μια πολύ σπουδαία σύντροφος και επίσης και πολύ σπουδαία συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, και τα τέσσερα παιδιά μου» ανέφερε σε παλαιότερη συνέντευξή του με περηφάνια. Ως μπαμπάς ήταν τρυφερός, ήρεμος, συζητήσιμος.  «Μάλλον πολύ καλός με την έννοια του πώς πρέπει να είναι ένας πατέρας. Δηλαδή να μην είναι αυταρχικός, να μην προβάλλει τα θέλω του στα παιδιά» αποκάλυψε για τον εαυτό του, καπνίζοντας την ξύλινη πίπα.

Με την κόρη του Αλεξάνδρα και τη σύζυγό του Μαρία Παπαγιάννη

Με τη Μαρία της καρδιάς του μοιράστηκε τα πάντα (κρατώντας για εκείνον τη μεγάλη του αγάπη για τον Παναθηναΐκό). Τον Σεπτέμβριο του 2018 η συγγραφέας ανέβασε την παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο «Ως την άκρη του κόσμου» σε κείμενο δικό της, μουσική Θάνου Μικρούτσικου και επιμέλεια κίνησης της Σεσίλ Μικρούτσικου, η οποία είναι χορογράφος.

Η άλλη του κόρη του, η Αλεξάνδρα, σπούδασε μουσική στο Λονδίνο, ο γιος του Στέργιος συνεργαζόταν μαζί του στις συναυλίες στο τεχνικό κομμάτι, ενώ η Κωνσταντίνα ήταν εκείνη που του χάρισε εγγόνια από τον γάμο της με τον τραγουδοποιό Χρήστο Θηβαίο από τον οποίο έχει πάρει διαζύγιο.

Δείτε επίσης: Όταν ο Θάνος Μικρούτσικος μίλησε για τη μεγάλη μάχη της ζωής του (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This