«Πόλεμος» Αναστασάκη-Μενδώνη: Στο ΣτΕ προσφεύγει ο καλλιτέχνης για να πάρει πίσω τη θέση του στο ΚΘΒΕ

Must Read

Να επιστρέψει στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ζητεί με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ιωάννης Αναστασάκης, που είχε παυθεί από τα καθήκοντά του με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, τον περασμένο Οκτώβριο.

Στην αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε στο ΣτΕ, ο κ. Αναστασάκης υποστηρίζει ότι η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, με την οποία ο ίδιος απομακρύνθηκε και στη θέση του τοποθετήθηκε ο ηθοποιός Νικόλαος Κολοβός, μέχρι τη λήξη της θητείας του τον Νοέμβριο του 2021, είναι παράνομη και για τον λόγο αυτό πρέπει να ακυρωθεί.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνσή του, είχε κάνει λόγο για «ντροπιαστικό» τρόπο αποπομπής του, αλλά και των μελών του ΔΣ, σημειώνοντας πως, κατά την ανάληψη των καθηκόντων της η κυρία Μενδώνη εμφανίστηκε απρόθυμη να συναντήσει και να συνεργαστεί με την υφιστάμενη διοίκηση του ΚΘΒΕ.

Διαβάστε επίσης: Έφυγε από τη ζωή ο δημιουργός του θρυλικού φορέματος της Μαίρης Χρονοπούλου από το «Μια κυρία στα μπουζούκια»

Υπενθυμίζεται πως, με δεύτερη απόφαση της ίδιας υπουργού που υπεγράφη την ίδια ημέρα (στις 31 Οκτωβρίου 2019) και δημοσιεύτηκε στις 5 Νοεμβρίου 2019 στο Φύλλο της Κυβερνήσεως, είχαν παυθεί από τα καθήκοντά τους και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This