Κυριακή 13/6/2021

Στο πλευρό των οικείων του Θάνου Μικρούτσικου η οικογένεια Τόκα

Στο πλευρό της οικογένειας του Θάνου Μικρούτσικου και κατά της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη τάχθηκε η οικογένεια του μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα.

Όλα άρχισαν όταν η Λίνα Μενδώνη, με επιστολή της προς την οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, είχε δικαιολογήσει τη στάση της τόσο για το θέμα της κηδείας και της δημόσιας δαπάνης όσο και για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Αυτή η επιστολή της Λίνας Μενδώνη ήταν που άναψε και τα αίματα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου αρνήθηκε την προσφορά του υπουργείου Πολιτισμού για την κηδεία δημοσία δαπάνη.

Με επιστολή τους η σύζυγος και τα παιδιά του Μάριου Τόκα στέκονται στο πλευρό της οικογένειας Μικρούτσικου και κατά της υπουργού Πολιτισμού.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τι συνιστά τιμή για κάποιον που έφυγε από τη ζωή, παρά μόνο οι δικοί του άνθρωποι. Κανείς δεν δικαιούται να κρίνει ή να επικρίνει τις επιλογές εκείνων που σηκώνουν το βαρύ φορτίο του πένθους τους, αλλά και τη μεγάλη ευθύνη της προάσπισης του έργου του δικού τους ανθρώπου και όσων ο ίδιος πίστευε και πρέσβευε στη διάρκεια της ζωής του» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η δημόσια επιστολή της οικογένειας Τόκα προς την υπουργό Πολιτισμού.

Άστοχες «Νουθεσίες» συνοδευόμενες από ψέματα

«Υπουργείο Πολιτισμού! Το ίδιο υπουργείο που δημιούργησε το πλαίσιο εντός του οποίου έδρασε η αμαρτωλή ΑΕΠΙ, αλλά και η ηγεσία του, αντί να απευθύνει άστοχες “νουθεσίες” προς την οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, συνοδευόμενες από ψέματα (όπως ότι τα χρήματα για τη μελέτη βιωσιμότητας της ΕΔΕΜ είναι του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ πολύ καλά γνωρίζει ότι τα χρήματα αυτά προέκυψαν από τις κρατήσεις της διανομής δικαιωμάτων των δημιουργών), οφείλει να σταματήσει να θέτει προσκόμματα στο δίκαιο και νόμιμο αίτημα των δημιουργών να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα πνευματικά τους δικαιώματα» καταλήγει η επιστολή διαμαρτυρίας της οικογένειας Τόκα κατά της υπουργού.

Δείτε επίσης: Στο νοσοκομείο η Άννα Φόνσου – Λιποθύμησε κατά την διάρκεια παράστασης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ