Λάβρος κατά του Βρετανικού Μουσείου ο Προκόπης Παυλόπουλος για τα Γλυπτά

Must Read

Άστραψε και βρόντηξε κατά των υπευθύνων του Βρετανικού Μουσείου, που εμποδίζουν την επιστροφή στη χώρα μας των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην παρουσίαση της έκδοσης των Πρακτικών της διεθνούς ημερίδας με θέμα «Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα».

Με την παρουσία του στη συγκεκριμένη εκδήλωση ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας σηματοδότησε τον εθνικό χαρακτήρα της προσπάθειας για την επιστροφή του πολιτιστικού πλούτου της χώρας μας. Τόνισε, μάλιστα, ότι η ημερίδα που έγινε είναι ένας πραγματικός σταθμός στην τεκμηρίωση και τη διεθνοποίηση του αγώνα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Στην ομιλία του επισήμανε ότι μεταξύ των μνημείων της ελληνικής αρχαιότητας, που συνθέτουν τον πυρήνα της όλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κορυφαία θέση κατέχει ο Παρθενώνας. Και τούτο διότι, όπως τόνισε, κατά κοινή ομολογία ο Παρθενώνας συμβολίζει, με ανεπανάληπτο μάλιστα τρόπο, την αφετηρία και την κοιτίδα τού εν γένει δυτικού πολιτισμού, συγκεκριμένα δε την αφετηρία και την κοιτίδα τόσο των πνευματικών μας καταβολών όσο και των θεσμικών πυλώνων της δημοκρατίας μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην περίπτωση του Κένεθ Κλαρκ, ενός από τους σημαντικότερους ιστορικούς τέχνης, και αντιπαρέβαλε τη δική του στάση υπέρ του αιτήματος επιστροφής των Γλυπτών με τη «μίζερη» στάση των υπευθύνων του Βρετανικού Μουσείου σήμερα, τους οποίους χαρακτήρισε κατώτερους των περιστάσεων αλλά και αμετανόητους συνεργούς του εγκληματικού πολιτιστικού ανοσιουργήματος του Έλγιν.

Ευχαρίστησε επίσης τους παρισταμένους, μεταξύ των οποίων η υπουργός πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, για τη συμπόρευση στον αγώνα υπέρ του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα και διαβεβαίωσε πως η αιτία για την οποία δίνεται αυτός ο αγώνας είναι θεσμικώς δίκαιη και ηθικώς επιβεβλημένη.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Δωρεάν ξεναγήσεις σε Βεργίνα και Αρχαιολογικό Μουσείο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This