Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Το πανεπιστήμιο Κονέκτικατ τιμά τον ελληνικό πολιτισμό

Τον ελληνικό πολιτισμό τιμά το πανεπιστήμιο Κονέκτικατ των ΗΠΑ με τη δημιουργία του Spartan Museum και του ανοιχτού θεάτρου «Μέγας Αλέξανδρος». Αυτό ανακοίνωσε ο διευθυντής του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου Ηλίας Τομάζος κατά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο κ. Τομάζος ενημέρωσε την υπουργό σχετικά με τα πολιτιστικά προγράμματα που σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται στο αμερικανικό πανεπιστήμιο, καθώς η διοίκησή του επιθυμεί το μουσείο να παρουσιάζει τον ελληνικό πολιτισμό στη διαχρονία του, έως την περίοδο του Βυζαντίου. Η ανέγερση του μουσείου έχει σχεδόν αποπερατωθεί και θα αρχίσει να λειτουργεί συντόμως στο campus του.

Η κυρία Μενδώνη ανέλαβε την πραγματοποίηση έκθεσης, η οποία θα αποτελείται από αντίγραφα γλυπτών, φωτογραφικό υλικό και ψηφιακά μέσα, και θα παρουσιάζει την Ιστορία του ελληνικού πολιτισμού από τους προϊστορικούς χρόνους έως και το Βυζάντιο.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΠΟΑ θα ετοιμάσει μέσα στους επόμενους μήνες τον σχεδιασμό της έκθεσης, καθώς και τα αντίγραφα που θα εκτεθούν, ενώ η ψηφιακή παρουσίαση θα γίνει σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο. Ο κ. Τομάζος κατέθεσε τα αναλυτικά σχέδια του Spartan Museum, τα οποία θα μελετηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του
ΥΠΠΟΑ για τον σχεδιασμό της έκθεσης.

Επίσης, στον χώρο του πανεπιστημίου έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του καλλιμάρμαρου ανοιχτού θεάτρου «Μέγας Αλέξανδρος», τα εγκαίνια του οποίου έχουν προγραμματιστεί για τις 3 και 4 Οκτωβρίου. Η κυρία Μενδώνη αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Τομάζου να παρευρεθεί στα εγκαίνια του θεάτρου. Εναρκτήρια εκδήλωση θα είναι θεατρική παράσταση, βασισμένη στα «Μαθήματα πολέμου» του Θουκυδίδη.

Δείτε επίσης: Η θεατρική παράσταση «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πώς την κάνουν οι Κινέζοι» στο θέατρο ΠΟΛΙΤΩΝ με είσοδο ελεύθερη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ