Την άνοιξη του 2021 αναμένεται να ανοίξει το νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων

Must Read

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων στην περιοχή της Χαλέπας αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό την άνοιξη του 2021, όπως σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στον χώρο.

«Η Εφορεία Αρχαιοτήτων κάνει πολύ καλή δουλειά, προχωρεί τις διαδικασίες μέσα στο πρόγραμμα, επομένως με συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα θα εξελιχθούν τα πράγματα. Εγώ ελπίζω ότι την άνοιξη του 2021 το μουσείο θα εγκαινιαστεί» δήλωσε η κυρία Μενδώνη.

Σύμφωνα με την υπουργό, για τη λειτουργία του μουσείου πρέπει να διευθετηθούν ορισμένες εκκρεμότητες, με προτεραιότητα την έκθεσή του. «Για να στηθεί μία έκθεση χρειάζεται η προμήθεια των βιτρινών, η προμήθεια όλου του εποπτικού υλικού, όλων των μέσων που θα καταστήσουν τα εκθέματα εύληπτα στον επισκέπτη, αισθητικά όμορφα και προφανώς θα εξυπηρετούν την παιδαγωγική αντίληψη και εκπαιδευτική αξία που έχει ένα μουσείο» υπογράμμισε η κυρία Μενδώνη και συνέχισε: «Αυτά λοιπόν προϋποθέτουν μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς που, με βάση την κείμενη νομοθεσία, απαιτούν πολύ χρόνο. Η υπηρεσία, η Εφορεία Αρχαιοτήτων είναι απολύτως συνεπής στις διαδικασίες, οι οποίες όμως ακολουθούν τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπουν οι νόμοι».

Η υπουργός επισκέφθηκε, επίσης, τα εν εξελίξει έργα στο ενετικό λιμάνι των Χανίων και εν συνεχεία συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, με τον οποίο αποφάσισαν να υπογράψουν προγραμματική σύμβαση που θα αντιμετωπίσει ολιστικά όλα τα ανοιχτά θέματα και προβλήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού.

Η σύμβαση θα αφορά το υπουργείο Πολιτισμού, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, τον δήμο «και μένει να δούμε και με την Περιφέρεια αν θέλει ο περιφερειάρχης να είναι μέλος της προγραμματικής σύμβασης», διευκρίνισε η υπουργός.

Στη νέα σύμβαση θα καθορίζεται συγκεκριμένη χρονική διάρκεια εκτέλεσης μελετών και έργων με συστηματικό τρόπο και με συναίνεση στις προτεραιότητες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο «διασφαλίζονται και τα χρήματα από τους συμβαλλομένους, διασφαλίζονται γρηγορότερες διαδικασίες» εξήγησε.

Η επίσκεψη της υπουργού στην πρωτεύουσα των Χανίων αποτελεί, κατά την ίδια, συνέχεια της επίσκεψής της τον περασμένο Οκτώβριο, όπως και της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον δήμο.

Δείτε επίσης: Παρουσίαση του soundtrack της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη, τη Δευτέρα 24/02 στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This