Η «Πάπισσα Ιωάννα» παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρώτη στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος»

Must Read

Εκατόν πενήντα τέσσερα χρόνια μετά την έκδοση του μυθιστορήματος «Πάπισσα Ιωάννα» του Εμμανουήλ Ροΐδη, η Εθνική Λυρική Σκηνή αναθέτει στον συνθέτη Γιώργο Βασιλαντωνάκη το ανέβασμα της όπερας για τον εορτασμό των 80 χρόνων του οργανισμού.

Η «Πάπισσα Ιωάννα» παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρώτη στις 8, 15 και 22 Μαρτίου (18.30) στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» (Κέντρο Πολιτισμού, λεωφ. Συγγρού 364, 213-0885700), στο πλαίσιο του Κύκλου Ελληνικής Μουσικής.

Το ποιητικό κείμενο υπογράφει ο συγγραφέας Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, η μουσική διεύθυνση είναι του Στάθη Σούλη και η σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά. Η όπερα παρουσιάζει τη ζωή της γυναίκας που κατάφερε να κηρυχθεί Πάπας, κρύβοντας τη γυναικεία φύση της.

Το έργο του Ροΐδη, το οποίο κατακρίθηκε στην εποχή του λόγω της δριμείας κριτικής που ασκούσε στους εκπροσώπους και στις πρακτικές της Εκκλησίας, επελέγη λόγω της ιδιαίτερης θέσης του στη νεοελληνική λογοτεχνία και της οπερατικής δομής του. Ερμηνεύουν οι μονωδοί Καλλιόπη Τζανιδάκη και Αγγελική Ταμβακοπούλου (10χρονη Ιωάννα), Χρύσα Μαλιαμάνη (Πάπισσα Ιωάννα) και ακόμη 15 καλλιτέχνες.

Δείτε επίσης: Την άνοιξη του 2021 αναμένεται να ανοίξει το νέο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This