Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Η «Πάπισσα Ιωάννα» παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρώτη στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος»

Εκατόν πενήντα τέσσερα χρόνια μετά την έκδοση του μυθιστορήματος «Πάπισσα Ιωάννα» του Εμμανουήλ Ροΐδη, η Εθνική Λυρική Σκηνή αναθέτει στον συνθέτη Γιώργο Βασιλαντωνάκη το ανέβασμα της όπερας για τον εορτασμό των 80 χρόνων του οργανισμού.

Η «Πάπισσα Ιωάννα» παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρώτη στις 8, 15 και 22 Μαρτίου (18.30) στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» (Κέντρο Πολιτισμού, λεωφ. Συγγρού 364, 213-0885700), στο πλαίσιο του Κύκλου Ελληνικής Μουσικής.

Το ποιητικό κείμενο υπογράφει ο συγγραφέας Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, η μουσική διεύθυνση είναι του Στάθη Σούλη και η σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά. Η όπερα παρουσιάζει τη ζωή της γυναίκας που κατάφερε να κηρυχθεί Πάπας, κρύβοντας τη γυναικεία φύση της.

Το έργο του Ροΐδη, το οποίο κατακρίθηκε στην εποχή του λόγω της δριμείας κριτικής που ασκούσε στους εκπροσώπους και στις πρακτικές της Εκκλησίας, επελέγη λόγω της ιδιαίτερης θέσης του στη νεοελληνική λογοτεχνία και της οπερατικής δομής του. Ερμηνεύουν οι μονωδοί Καλλιόπη Τζανιδάκη και Αγγελική Ταμβακοπούλου (10χρονη Ιωάννα), Χρύσα Μαλιαμάνη (Πάπισσα Ιωάννα) και ακόμη 15 καλλιτέχνες.

Δείτε επίσης: Την άνοιξη του 2021 αναμένεται να ανοίξει το νέο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ