Γκαλά όπερας για τη Μαρία Κάλλας στη σκηνή του «Ολύμπια»

Must Read

Ο Δήμος Αθηναίων και ο Ελληνικός Σύλλογος «Μαρία Κάλλας» θα παρουσιάσουν ένα γκαλά όπερας αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας, στο «Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας”» (Ακαδημίας 59, 210-3642540), στις 14 Μαρτίου (8.30 μ.μ.).

Ένα γκαλά αφιερωμένο στην απόλυτη ντίβα της όπερας, με άριες και ντουέτα από όπερες που τη δόξασαν, δίνει στο κοινό την ευκαιρία να νιώσει κοντά σε αυτή τη σπουδαία προσωπικότητα, μέσα σε έναν χώρο ο οποίος είναι αλληλένδετος με την ιστορία της όπερας στην Ελλάδα.

Η κορυφαία σοπράνο θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του δημοτικού θεάτρου μέσα από τις φωνές δύο μεγάλων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, της σοπράνο Χριστίνας Πουλίτση και του βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά. Συνοδεύει η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

Η σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα των Μπελίνι, Βέρντι, Πουτσίνι και Ντονιτσέτι, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη «La Divina» και μέσα από τη μόνιμη έκθεση προσωπικών αντικειμένων της, η οποία φιλοξενείται στο φουαγιέ του θεάτρου και αποτελείται από πρωτότυπες φωτογραφίες, πρωτότυπες επιστολές από και προς τη Μαρία Κάλλας, αντίγραφα προγραμμάτων παραστάσεων, προσωπικά αντικείμενα (ρούχα, αξεσουάρ, περούκα), πίνακες ζωγραφικής και άλλα αντικείμενα από τη ζωή της Μαρίας Κάλλας.

Ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς

Δείτε επίσης: Τα «άπαντα» του συνθέτη Μάρκου Βαμβακάρη σε ψηφιακή μορφή! (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This