Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Στον Γιωργή Τσουρή το βραβείο «Δημήτρης Χορν» για τα «170 τετραγωνικά»

Ο ηθοποιός και συγγραφέας Γιωργής Τσουρής είναι ο φετινός νικητής του βραβείου «Δημήτρης Χορν». Τιμήθηκε για τον ρόλο του Γρηγόρη στα «170 τετραγωνικά (Moonwalk)» που έγραψε ο ίδιος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

Το επαμειβόμενο με 3.000 ευρώ βραβείο συνοδεύεται από περγαμηνή και τον σταυρό του Δημήτρη Χορν, που περνά κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άνδρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο.

Τον σταυρό του Δημήτρη Χορν παρέδωσε στον Γιωργή Τσουρή ο περυσινός νικητής Μιχάλης Συριόπουλος. Το βραβείο, το οποίο συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια από τη θέσπισή του, θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

«Είμαι πολύ καλός στους λόγους όταν δεν μου το ζητούν, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε μια γλυκιά αμηχανία, πόσο μάλλον τώρα που είναι μία δύσκολη συγκυρία και για τη χώρα και για τον πλανήτη. Μοιράζομαι αυτό το βραβείο με όσους βρίσκονται πάνω στη σκηνή, όλους τους συντελεστές, δηλαδή, της παράστασης “170 τετραγωνικά (Moonwalk)”» ανέφερε ο Γιωργής Τσουρής και αφιέρωσε το βραβείο στην οικογένειά του: στη σύζυγό του Βάλια Παπακωνσταντίνου, στον αδελφικό του φίλο Βαγγέλη Ρωμνιό, που έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια, στη μητέρα του Νάγια και στον πατέρα και συνάδελφό του Ανδρέα Τσουρή.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σταμάτης Φασουλής τονίζοντας ότι «και οι 20 ηθοποιοί που έχουν τιμηθεί με το βραβείο Χορν επιβεβαιώνουν ότι είναι οι στυλοβάτες του ελληνικού θεάτρου σήμερα», ενώ στον θεσμό του βραβείου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Γεωργουσόπουλος. Με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι από την ταινία «Αμέρικα Αμέρικα» οι ηθοποιοί που βραβεύτηκαν από το 2001 ως το 2019 τραγούδησαν το «Ηθοποιός σημαίνει φως…».

Την κριτική επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Κώστας Γεωργουσόπουλος (πρόεδρος), Σταμάτης Φασουλής, Ξένια Καλογεροπούλου, Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Υπενθυμίζεται ότι συνυποψήφιοι του Γ. Τσουρή ήταν οι Αυγουστίνος Κούμουλος, Εκτορας Λιάτσος, Βασίλης Μαγουλιώτης και Μιχαήλ Ταμπακάκης.

Δείτε επίσης: Σε παλαιοπωλείο βρέθηκε το κλεμμένο ιστορικό μπουζούκι του Χρήστου Νικολόπουλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ