7-6-2020

«Έφυγε» ο Αντώνης Παπαδόπουλος, η «ψυχή» της Δράμας!

«Έφυγε» από τη ζωή ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Αντώνης Παπαδόπουλος. Ο γνωστός σκηνοθέτης, ο αγαπημένος των μικρομηκάδων και επί 30 χρόνια στο «τιμόνι» του φεστιβάλ, άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Πέμπτης στον «Ερυθρό Σταυρό», σε ηλικία 64 ετών.

Νικημένος από τον καρκίνο, με τον οποίο πάλεψε σκληρά για περισσότερο από έναν χρόνο, ο πολυτάλαντος δημιουργός άφησε πίσω του μια υπέροχη σύζυγο, την Κάλλη, τη μοναχοκόρη τους Ιωάννα και τη νέα ταινία μυθοπλασίας «Αγουρα πορτοκάλια» που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει.

Η δυσάρεστη είδηση σκόρπισε θλίψη στους κινηματογραφικούς κύκλους, στους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, στους χιλιάδες δημιουργούς μικρού μήκους, αλλά και στην Εταιρεία Ελλήνων σκηνοθετών που τον βράβευσε τον περασμένο Ιανουάριο για τη σημαντική προσφορά του στον κινηματογράφο και τον χώρο του πολιτισμού.

Ο οργανισμός ως ελάχιστο φόρο τιμής προτίθεται να ονομάσει την αίθουσα τελετών και εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας «Αίθουσα Αντώνης Παπαδόπουλος», όπως έγινε γνωστό από το φεστιβάλ σε μια ανακοίνωση γεμάτη αγάπη και σεβασμό στο πρόσωπο του «καπετάνιου» της έβδομης τέχνης. Του δημιουργού με τη βραβευμένη φιλμογραφία και ταινίες όπως οι «Γενοκτονία της μνήμης» (2010) και «Βαρέα ανθυγιεινά» (2003).

«Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να ζήσει τη μετεγκατάσταση του φεστιβάλ στην καπναποθήκη της οδού Περδίκα, αίτημα και όραμά του ετών, ούτε να δει την υλοποίηση του οράματός του για λειτουργία Τμήματος Κινηματογραφικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην αγαπημένη του Δράμα – κι ας πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις και για τα δύο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 12.30, στο Κοιμητήριο Παπάγου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ