Ο «Επιτάφιος» του Γιάννη Ρίτσου από τον Στέφανο Κορκολή και την Σοφία Μανουσάκη (video)

Must Read

Ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη παρουσιάζουν έναν από τους πιο εμβληματικούς κύκλους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, τον «Επιτάφιο», σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, σε μια ζωντανή ηχογράφηση που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen.

«Ομολογώ πως η ακρόαση αυτού του αναγεννημένου “Επιτάφιου” με συγκλόνισε. Η Σοφία Μανουσάκη ήταν για μένα μια μεγάλη καινούργια αποκάλυψη. Τόσο φωνητικά όσο και ερμηνευτικά. Δείχνει ότι συνέλαβε απολύτως την ιδιοφυή ερμηνευτική σύλληψη του Στέφανου Κορκολή, ο οποίος με ένα πιάνο δημιουργεί ένα μουσικό – ηχητικό σύμπαν, αποτέλεσμα μιας μεγάλης συμφωνικής ορχήστρας με τα χιλιάδες χρώματα και ρυθμούς» αναφέρει σε σχετικό χειρόγραφο μήνυμά του ο Μίκης Θεοδωράκης

Η ηχογράφηση-ντοκουμέντο έγινε κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Παττίχειο Θέατρο της Λεμεσού στην Κύπρο, στις 22 Απριλίου 2019, και περιλαμβάνει εκτελέσεις με φωνή και πιάνο.

Κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα: https://www.smarturl.it/epitafios

Δείτε το full album playlist:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This