Πέθανε στα 82 του ο σπουδαίος Αμερικανός καρατερίστας Μπράιαν Ντένεχι (video)

Must Read

Στα 82 του έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Αμερικανός καρατερίστας Μπράιαν Ντένεχι, τιμημένος με δύο θεατρικά βραβεία Tony. 

Με ιδιαίτερα αξιοσημείωτη παρουσία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, αλλά και από τους πλέον καταξιωμένους ηθοποιούς του αμερικανικού θεάτρου, ο μεγαλόσωμος ηθοποιός άφησε την τελευταία πνοή του στο Νιου Χέιβεν του Κονέτικατ, τη Μεγάλη Τετάρτη.

Τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν για πρώτη φορά πάνω του το 1982, χάρη στην ερμηνεία του ως σαδιστικός σερίφης που καταδίωκε μέχρι θανάτου έναν βετεράνο του πολέμου στο Βιετνάμ στο «Ράμπο: Το Πρώτο Αίμα», με πρωταγωνιστή τον Σιλβέστερ Σταλόνε.

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κολούμπια, ο Μπράιαν Ντένεχι γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ για να σπουδάσει δραματικές Τέχνες. Το θέατρο τον κατέκτησε αμέσως και σύντομα άρχισαν οι κινηματογραφικές εμφανίσεις του, αρχικώς σε πολύ μικρούς ρόλους.

Διέπρεψε στη δεκαετία του ’80

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 το όνομά του συνδέθηκε με μεγάλες εμπορικές, αλλά και καλλιτεχνικές επιτυχίες της μεγάλης οθόνης: τον είδαμε, μεταξύ άλλων, ως ευγενή εξωγήινο στο sci-fi δράμα «Κοκούν», ως διεφθαρμένο σερίφη στο γουέστερν «Σιλβεράντο», αλλά και ως καλόψυχο αστυνομικό στο θρίλερ «F/X – Θανάσιμες Ψευδαισθήσεις».

Στις πολύ καλές στιγμές του Ντένεχι, εξάλλου, ανήκουν και ταινίες όπως το δικαστικό θρίλερ «Αθώος Μέχρι Αποδείξεως του Εναντίου», η κατασκοπική περιπέτεια «Έγκλημα στο Γκόρκι Παρκ» και το αστυνομικό θρίλερ «Μπεστ Σέλερ», ενώ ήταν εξαιρετικός στον πρωταγωνιστικό ρόλο στη θαυμάσια «Κοιλιά του Αρχιτέκτονα» του Πίτερ Γκρίναγουεϊ.

O Ντένεχι διέπρεψε, επίσης, θεατρικά, με το ρόλο του Γουίλι Λόμαν, τον οποίο υποδύθηκε στο «Θάνατο του Εμποράκου» το 1999, να του αποφέρει το πρώτο του βραβείο Tony. Για τον ίδιο ρόλο, εξάλλου, κέρδισε και τη Χρυσή Σφαίρα, όταν το διάσημο θεατρικό έργο μεταφέρθηκε στην τηλεόραση.

  • Δείτε ένα βίντεο-αφιέρωμα στον Μπράιαν Ντένεχι:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This