Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί online – Στο πλάνο και (ενδεχόμενες) προβολές σε θερινούς! (video)

Must Read

Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί (και) το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο -όπως και τόσα άλλα- αναβλήθηκε, λόγω της έκτακτης παγκόσμιας συνθήκης με τον κορωνοϊό.

Η απόφαση αυτή είναι πρωτοφανής στα χρονικά του φεστιβάλ, με την… ψηφιακή, πλέον, διεξαγωγή του οποίου να έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από Τρίτη 19 έως και Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, με την υποστήριξη, πάντα, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ανάμεσα στις δεκάδες ενδιαφέρουσες ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο, υπάρχουν και 77 πρόσφατες ελληνικές παραγωγές από την πολιτική, τη μουσική και την Ιστορία, μέχρι το περιβάλλον, τις ανθρώπινες σχέσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που αποκαλύπτουν την ίδια τη ζωή.

Οι κριτικές επιτροπές θα παρακολουθήσουν τις ταινίες online και, κατόπιν, θα απονείμουν τα βραβεία.

Δωρεάν διαθέσιμες για το κοινό οι ταινίες

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες δωρεάν για το κοινό και κάθε ταινία θα διατίθεται για 400 θεάσεις σε χρήστες αποκλειστικά στην Ελλάδα, καθώς το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει μια διεθνή πρωτοβουλία για την καθιέρωση του γεωγραφικού περιορισμού των προβολών στις online φεστιβαλικές διοργανώσεις, με σκοπό την προστασία των ταινιών και των φεστιβάλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ είναι σε διαρκή συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και τις υγειονομικές Αρχές και, όταν και εφόσον το επιτρέψουν οι εξελίξεις, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει και φεστιβαλικές προβολές σε θερινούς κινηματογράφους και σε ανοιχτούς χώρους της Θεσσαλονίκης μέσα στο καλοκαίρι, λαμβάνοντας, φυσικά, όλα τα απαραίτητα μέτρα.

  • Δείτε σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This