7-7-2020

«Στις 18 Μαΐου οι αρχαιολογικοί χώροι μας υποδέχονται ξανά»: Δείτε το βίντεο-καλωσόρισμα του υπουργείου Πολιτισμού

Στις 18 Μαΐου οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι υποδέχονται εκ νέου τους επισκέπτες τους, καθώς, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, είναι η πρώτη κατηγορία των πολιτιστικών δομών που θα επανέλθει σε ρυθμούς κανονικότητας.

Μάλιστα, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε πως σε αρχαιολογικούς χώρους θα φιλοξενηθούν και αρκετές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, πάντα με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, όπως η διατήρηση αποστάσεων μεταξύ των επισκεπτών, η χρήση αντισηπτικών, αλλά και ο καθημερινός αντιμικροβιακός καθαρισμός, προκειμένου να προστατευθούν επισκέπτες αλλά και εργαζόμενοι.

Και, προκειμένου να μας υπενθυμίσει τι καλό μας περιμένει από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, το υπουργείο Πολιτισμού ετοίμασε ένα νέο βίντεο, για να γιορτάσει την επανέναρξη της λειτουργίας όλων των αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας.

Πρόκειται για μία σύντομη (μικρότερη του ενός λεπτού), αλλά χαρακτηριστική εικονική περιήγηση στους μεγαλύτερους και σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους πατρίδας μας: από την Ακρόπολη, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τον Κεραμεικό και τον Ναό του Ποσειδώνα, μέχρι την Αρχαία Ολυμπία, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο και τους Δελφούς. Κι από την Πέλλα και την Αμφίπολη, μέχρι την Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, το αρχαίο Θέατρο Φιλίππων και την Δήλο.

Μάλιστα, το εν λόγω βίντεο συνοδεύεται και από τους υπέροχους στίχους του «Ίκαρου», από τον Γιώργο Σεφέρη:

«Λίγο ακόμα
θα ιδούμε τις αμυγδαλιές ν’ ανθίζουν
τα μάρμαρα να λάμπουν στον ήλιο
τη θάλασσα να κυματίζει

λίγο ακόμα,
να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα».

Δείτε το εξαιρετικό βίντεο του υπουργείου Πολιτισμού:

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ