«Αγαθάγγελε, ο Θεός ζήλεψε το όνομά σου και σε πήρε μαζί του» – Θρηνούν οι συνάδελφοι του 31χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε για το μεροκάματο

Είχε υπηρετήσει στην ασφάλεια του Θεοδωρικάκου ο 31χρονος αστυνομικός - Οι μαρτυρίες και το σοκ του πατέρα

Must Read

Σοκ στην κοινή γνώμη και τους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. έχει προκαλέσει το τραγικό δυστύχημα στο Πασαλιμάνι, όπου ένας 31χρονος ειδικός φρουρός έχασε τη ζωή του, όταν κατέρρευσε κτίριο στο οποίο εκτελούνταν οικοδομικές εργασίες και ο ίδιος βρισκόταν εκεί για να βγάλει ένα μεροκάματο εκτός υπηρεσίας.

Με καταγωγή από το Ελεύθερο Γρεβενών, ο 31χρονος Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος εργαζόταν περιστασιακά το τελευταίο διάστημα ως οδηγός φορτηγού προκειμένου να συμπληρώσει το πενιχρό εισόδημά του, για το οποίο ο ίδιος όπως και άλλοι συνάδελφοί του ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους, υπηρετώντας την ασφάλεια των πολιτών.

Η οικογένειά του βρίσκεται ακόμα σε σοκ, ενώ συνάδελφοί του αναρτούν συγκινητικά μηνύματα αποχαιρετισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Θυμάμαι όταν παρουσιάστηκες μπροστά μου που σου λέω έχεις φοβερό όνομα ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ…Σήμερα ο θεός ζήλεψε το όνομα σου και είπε να σε πάρει μαζί του μικρέ μου συνάδελφε. Βλέπεις η μοίρα σου έπαιξε άσχημο παιχνίδι!» γράφει συνάδελφός του 31χρονου αστυνομικού και προσθέτει: «Λυπάμαι πραγματικά γιατί ήσουν εξαιρετικό παιδί , ήσουν μόλις 31 χρονών.!!! ΤΙΜΗ μου που συνεργαστήκαμε… ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ Κ-632! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΕ!».

Συνελήφθη ο εργολάβος

Σημειώνεται ότι ο εργολάβος που είχε προσαχθεί μαζί με άλλους 6 εργάτες, τελικά συνελήφθη, ενώ οι αρχές αναζητούν τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Είχε υπηρετήσει στην ασφάλεια του Θεοδωρικάκου

Νωρίτερα, την οδύνη του για τον τραγικό χαμό του 31χρονου αστυνομικού εξέφρασε σε ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πολιτικό γραφείο του οποίο είχε υπηρετήσει ο αδικοχαμένος ένστολος.

«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για την τραγική απώλεια του αστυνομικού Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου. Ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος και Αστυνομικός τον οποίο γνώρισα όταν υπηρέτησε για ένα διάστημα στα μέτρα ασφαλείας στο πολιτικό γραφείο μου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του» έγραψε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

«Δεν έβγαινε το παιδί με τα ψίχουλα και έψαχνε πάντα μια δεύτερη δουλειά» λέει ο πατέρας του

Ο πατέρας του 31χρονου που έκανε μεροκάματα όταν δεν είχε υπηρεσία, αναφέρει ότι μόλις πληροφορήθηκε τον χαμό του παιδιού του, ξεκίνησε να ταξιδεύει προς Αθήνα. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο γιος του εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορες δουλειές, καθώς το εισόδημά του από την αστυνομία δεν ήταν αρκετό για να επιβιώσει.

«Ξέρω ότι κατά καιρούς έκανε μεροκάματα αλλού. Δεν έβγαινε το παιδί με τα ψίχουλα και έψαχνε πάντα μια δεύτερη δουλειά. Αλλά για την οικοδομή δεν ήξερα τίποτα. Το έμαθα το πρωί και έρχομαι Αθήνα να μάθω τι έγινε. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που έχει συμβεί» είπε ο πατέρας του μιλώντας στο protothema.

Μάλιστα, ο 31χρονος είχε εργαστεί στο παρελθόν και ως διανομέας καθώς η οικογένειά του πιεζόταν οικονομικά. Τότε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε και ένα τροχαίο όπου είχε τραυματιστεί.

Εργατικός και πάντα πρόθυμος, ο Αγαθάγγελος ξεκίνησε σήμερα για το μεροκάματο, όμως δεν επέστρεψε ποτέ στην οικογένεια και τους αγαπημένους του.

Το τραγικό δυστύχημα

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν στο κτίριο επί της οδού Νεωρίων, το οποίο κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1950, πραγματοποιούνταν εργασίες. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, τμήμα του κτιρίου κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, με τα συντρίμμια να καταπλακώνουν τον 31χρονο μέσα στο φορτηγό.




Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: «Πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί»

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 31χρονος την ώρα που αντιλήφθηκε τι επρόκειτο να συμβεί, πήδηξε στο φορτηγό, το οποίο μέσα σε δευτερόλεπτα θάφτηκε κάτω από τα συντρίμμια. Άλλοι πάλι αναφέρουν ότι ο νεαρός άνδρας βρισκόταν ήδη μέσα στο όχημα. Μάλιστα για να τον απεγκλωβίσουν, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ που έφτασαν στο σημείο έδωσαν μάχη.

Μια γυναίκα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας περιέγραψε ότι «ο 31χρονος πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα. Έγινε τεράστια προσπάθεια για να τον απεγκλωβίσουν» δήλωσε στο newsit.gr.

Άλλος μάρτυρας ανέφερε: «ξαφνικά είδαμε ένα σύννεφο ακαθόριστο, στην αρχή νομίσαμε ότι είναι πυρκαγιά, ακούσαμε φωνές, είδαμε σκόνη από τα μπάζα, ένας ήταν χτυπημένος στο κεφάλι. Ένας άλλος είχε πέσει και είχε σπάσει το πόδι του. Βοήθησαν οι άλλοι εργάτες οι συνάδελφοί του και τον έβγαλαν στον δρόμο. Ο νεκρός ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Έπεσε ο τοίχος και τον πλάκωσε. Έγιναν λάθος χειρισμοί, χτύπησαν λάθος σημείο και έπεσε το κτίριο».

Την προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος έχει αναλάβει το ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

 

Οργή από ΠΟΑΣΥ: «Οι μισθοί πείνας οδηγούν τους αστυνομικούς σε δεύτερη ή τρίτη δουλειά»

Με αφορμή τον χαμό του 31χρονου, ο συνδικαλιστικός φορέας των Ειδικών Φρουρών εξέδωσε την Τρίτη ανακοίνωση για τις συνθήκες διαβίωσης, που εξαναγκάζουν τα μέλη του Αστυνομικού Σώματος να αναζητούν συμπλήρωμα του μισθού τους.

Η ανακοίνωση

«Με αφορμή την τραγική είδηση του θανάτου του νεαρού συναδέλφου μας που συμμετείχε σε οικοδομικές εργασίες κατεδάφισης παλαιού κτηρίου στον Πειραιά, με όλο το σεβασμό στη μνήμη του και εκφράζοντας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του, ως συνδικαλιστικός φορέας, οφείλουμε να επισημάνουμε προς γνώσιν και συμμόρφωση κάθε αρμόδιου αξιωματούχου, αλλά και προς ενημέρωση της κοινωνίας, ότι:

Η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός εξακολουθούν να βιώνουν μια οικτρή οικονομική κατάσταση, έχοντας ξεπεράσει πλέον τις αντοχές τους. Το αποδεικνύει με τον πιο αδιάψευστο τρόπο το σημερινό τραγικό συμβάν, όπου ο συνάδελφός μας έχασε τη ζωή του, αναζητώντας το ελάχιστο συμπλήρωμα στον πενιχρό του μισθό. Τον μισθό πείνας και όχι αυτόν που κακώς και κάκιστα διατυμπάνιζε με τον πιο επίσημο τρόπο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ερωτηθείς για το μισθολόγιο των αστυνομικών.

ΟΧΙ, ο συνάδελφος που ριψοκινδυνεύει τη ζωή του στην υπηρεσία και καταφεύγει χρόνια τώρα σε δεύτερη και τρίτη δουλειά, ΔΕΝ «παίρνει λίγο παραπάνω απ’ όσα ο δημόσιος υπάλληλος, 1.000, 1.200 ευρώ, ανάλογα με το χρόνο»!

Κρίμα, γιατί μας αναγκάζουν τούτη τη δύσκολη ώρα για την αστυνομική οικογένεια, να εκπέμπουμε ξανά κραυγή αγωνίας για το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας. Όσο κι αν είναι όμως άχαρο και λυπηρό, ένα να ξέρουν αυτοί που ορίζουν τις τύχες μας:

Δεν θα ξεφύγουν εύκολα από την ωμή πραγματικότητα. Γι’ αυτό τους καλούμε να αποδεχθούν την αλήθεια. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι όλοι ίδιοι.

-Αναγνωρίστε τις ιδιαιτερότητες του αστυνομικού λειτουργήματος.

-Σεβαστείτε τον Άνθρωπο αστυνομικό, αυτόν που βαστά στις πλάτες του όλο το οικοδόμημα και δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον υποτιμά και να τον εκθέτει σε θανάσιμους κινδύνους, ακόμα και όταν αγωνίζεται για την επιβίωσή του.

ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΜΕ!

Πού να καταλάβει ο χορτάτος τον πεινασμένο…

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

Ο Γενικός Γραμματέας
ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος».

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This