«Ξινό» τους βγήκε στην Κύπρο το Embraer που τους χάρισε ο Μητσοτάκης!

Σάλος στην Κύπρο με τον πρωθυπουργικό αεροσκάφος του Μητσοτάκη που παρουσίασε σωρεία βλαβών

Must Read

«Καλό;» ακουγόταν να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ώρα που παρέδιδε το 2022 στον τότε πρόεδρο της κυπριακής δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη το κυβερνητικό αεροσκάφος Embraer -135 «ντυμένο» στα χρώματα της Κύπρου.

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε «καλοτάξιδο» το παλιό κυβερνητικό αεροσκάφος που δώρισε στην Κύπρο ως αναγνώριση της βοήθειας που προσέφερε στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών.

Όπως αποδείχτηκε όμως… το αεροσκάφος έγινε μπελάς για την Κυπριακή Δημοκρατία αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πολίτη, ο λογαριασμός για το κόστος συντήρησης και αναβάθμισης του προεδρικού αεροπλάνου προκειμένου να κάνει ασφαλείς πτήσεις, όλο και μεγαλώνει. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το  συνολικό κόστος αναμένεται να ανέλθει στα €4 εκατ. περίπου.

Μάλιστα το αεροσκάφος που δεν αποδείχτηκε τελικά… καλοτάξιδο παρουσίασε πλήθος τεχνικών προβλημάτων που προκάλεσαν με τη σειρά τους προβληματισμό στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Το Embraer χρειάστηκε ολική συντήρηση και αναβάθμιση μεταφέρθηκε στην Πορτογαλία τον περασμένο Ιούλιο όπου χρειάστηκε να μείνει για έξι μήνες, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Παράλληλα, τονίζεται ότι μετά την απόκτηση του Falcon 7X που χρησιμοποιεί για τα ταξίδια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφασίστηκε η πώληση ενός εκ των τεσσάρων κυβερνητικών αεροσκαφών, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό, με αποτέλεσμα να χαρίσουν στην Κύπρο το Embraer -135.

Δηλαδή, η  Ελληνική Πολεμική Αεροπορία απαλλάχθηκε από το τεράστιο κόστος συντήρησης του αεροσκάφους, το οποίο «φορτώθηκε» η Κύπρος! Μάλιστα, το θέμα έχει προκαλέσει πολιτικές προστριβές καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αεροσκάφος θα χρειαστεί και νέο κύκλο επισκευών προκειμένου να κάνει υπερατλαντικά ταξίδια!

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, η διοίκηση του Υπουργείου Άμυνας ενημερώθηκε για την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και διατύπωσε την άποψη ότι το ενδεχόμενο να αγοραστεί το αεροσκάφος κρίνεται ασύμφορο. Από πλευράς του ο πρώην υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, εξέφρασε την αντίθεσή του να προχωρήσουν στην αγορά του ελληνικού αεροσκάφους….

Τα κυπριακά ΜΜΕ πάντως τα «χώνουν» για τα καλά στον Έλληνα πρωθυπουργό…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Οι Κϋπριοι είναι καμμένοι από περίεργα αεροπλάνα και περίεργα “ατυχήματα”. Καλύτερα να τους δώριζαν ένα τραίνο που περνά από τα Τέμπη.

  2. Αυτός ο κοπρίτης ο αναστανιάδης,μη δεί δεξίωση,εγκαίνια και πρωθυπουργικές μαιμούδες,αμέσως να τρέξει και να σκουπίσει τον …

    ..τον ιδρώτα απ το μέτωπό του..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This