Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Αναφορά στον Άρειο Πάγο για συγκάλυψη ευθυνών

Η μήνυση ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ. - Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που διατάχθηκε αμέσως μετά τα επεισόδια, ήταν προσχηματική

Must Read

Οι δύο εισαγγελικές διατάξεις, με τις οποίες βγήκε «λάδι» η πρώην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για τις ευθύνες της σχετικά με τα αιματηρά επεισόδια που δημιούργησαν Κροάτες χούλιγκαν της Δυναμό Ζάγκρεμπ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο φίλαθλος της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσουρής, στερούνται «λογικής και δικανικής συνοχής» και δεν διαθέτουν ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Αυτό υποστηρίζει σε αναφορά, που κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του, Γιάγκου Λαμπίρη, προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ, Ματθαίος Γιαννούλης, ο οποίος είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην αρχηγού της αστυνομίας, Λάζαρου Μαυρόπουλου, και των αντιστρατήγων, Ελευθερίου Γκαρίλα και Νικολάου Σπανουδάκη.

Στην πολυσέλιδη αναφορά του, ο κ. Γιαννούλης αναφέρει, ότι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που διατάχθηκε αμέσως μετά τα επεισόδια, ήταν προσχηματική, προκειμένου να αναζητηθούν εξιλαστήρια θύματα και έτσι «να εξαγνιστεί η εκκωφαντική εγκληματική αδράνεια» της τότε φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ στην αποτροπή των θλιβερών γεγονότων, έξω από το γήπεδο OPAP Arena στις 7 Αυγούστου 2023.

Συγκεκριμένα, ενώ προέκυπτε από επίσημα έγγραφα, ότι η τότε φυσική ηγεσία είχε ενημερωθεί από τις προηγούμενες μέρες για τον ερχομό στη χώρα μας και την επικινδυνότητα των Κροατών χούλιγκαν, η ΕΔΕ περιορίστηκε μόνο στα αιματηρά γεγονότα το βράδυ της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Αποδέκτης, μάλιστα, της ενημέρωσης αυτής ήταν και ο ίδιος ο κ. Γκαρίλας, στον οποίο ανατέθηκε να διενεργήσει την ΕΔΕ, με αποτέλεσμα να φτιάξει ένα πόρισμα «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του προκειμένου να συγκαλύψει τις δικές του ευθύνες.

Οι ευθύνες των εισαγγελέων

Οι δύο εισαγγελείς (Πλημμελειοδικών και Εφετών) που διερεύνησαν ποινικά την υπόθεση και εξέδωσαν διατάξεις αρχειοθέτησης της μήνυσης που είχε υποβάλει ο κ. Γιαννούλης – σύμφωνα με την αναφορά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου – αντί να ελέγξουν, ως όφειλαν, αν πράγματι οι μηνυόμενοι επέδειξαν αδιαφορία και αδράνεια κατά την εκπλήρωση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους, ασχολήθηκαν μόνο με το αν η πειθαρχική κατηγορία, που αποδόθηκε στον μηνυτή από τον διενεργήσαντα την ΕΔΕ, ήταν ορθή η εσφαλμένη.

Με την αναφορά του, ο κ. Γιαννούλης ζητεί να ασκηθούν, έστω και τώρα, ποινικές διώξεις κατά των πρώην αντιστρατήγων της ΕΛ.ΑΣ αλλά και να ελεγχθούν οι εισαγγελείς που αρχειοθέτησαν τη μήνυσή του.

Ολόκληρη η αναφορά στον Άρειο Πάγο

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΑΙΤΗΣΗ περί παραγγελίας για την άσκηση ποινικής δίωξης 4.2024

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This