Δικάζονται στις 19 Ιουνίου οι 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Κατηγορούνται για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Must Read

Στο «σκαμνί» θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων οι 11 εκλεγμένοι βουλευτές των «Σπαρτιατών», αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης και ένας ακόμη δικηγόρος, καθώς όλοι τους κατηγορούνται για την πλημμεληματικού χαρακτήρα εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Στη δίωξη ο μόνος που δεν περιλαμβάνεται είναι ο Βασίλης Στίγκας.

Από την εισαγγελική έρευνα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γ. Αδειλίνη, προέκυψε, ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν ο πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών, καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του κάθοδο αλλά και την εκλογή των βουλευτών του.

Η δίωξη Κασιδιάρη στηρίχθηκε στην ύπαρξη στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ότι είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι είχε αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Γ. Αδειλίνη, είναι ο πραγματικός αρχηγός των «Σπαρτιατών» και από εκείνον ακολουθούσαν εντολές οι βουλευτές, οι οποίοι είχαν «εξυφάνει σχέδιο» με το οποίο θα ανέτρεπαν τον Βασίλη Στίγκα και θα όριζαν νέο αρχηγό του κόμματος τον βουλευτή Αθηνών Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, τον οποίο μάλιστα η εισαγγελέας χαρακτήριζε «πλήρως ελεγχόμενο από τον Ηλία Κασιδιάρη», με τον βουλευτή να ανεξαρτητοποιείται πριν από περίπου δυο μήνες.

Για το αδίκημα της συνέργειας σε εξαπάτηση εκλογικού σώματος κατηγορείται και ο δικηγόρος Σωτήρης Μεταξάς που δρούσε ως σύνδεσμος μεταξύ Κασιδιάρη και Σπαρτιατών. Ο δικηγόρος βρισκόταν στα ψηφοδέλτια του κόμματος του Κασιδιάρη «Έλληνες», το 2015 ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές με το κόμμα της Χρυσής Αυγής, ενώ είχε εκλεγεί και δημοτικός σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου με την «Ελληνική Αυγή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This