Έφυγε ο άνθρωπος που έμαθε τον Άντονι Κουίν να χορεύει συρτάκι (video)

Must Read

Έφυγε σε ηλικία 96 ετών ο Ροδίτης χορευτής που έμαθε τον Άντονι Κουίν να χορεύει συρτάκι. Ο περίφημος «Παπαούζος», όπως αποκαλούσαν τον Σταμάτη Παυλούς, από τα Αφάντου της Ρόδου, έφυγε πλήρης ημερών, αφού προηγουμένως έμαθε να χορεύουν το περίφημο συρτάκι -εκτός από τον Κουίν- και χιλιάδες τουρίστες.

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Στο νησί των Ιπποτών, την Ρόδο, είπαν χθες το τελευταίο αντίο σε έναν άνθρωπο που είχε συνδέσει το όνομα του απόλυτα με τον χορό και το γλέντι.

Ο Σταμάτης Παυλούς ή «παπαούζος» όπως τον αποκαλούσαν οι συγχωριανοί του, ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης που έφυγε αφήνοντας όμως πίσω του ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην τοπική  κοινωνία.

Γεννήθηκε το 1923 στ’ Αφάντου. Η κηδεία του έγινε χθες στις 5 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου (έξω από το κοιμητήριο των Αφάντου).

Πριν από 5 χρόνια, ο Σταμάτης Παυλούς  είχε χορέψει συρτάκι μπροστά σε εκατοντάδες συγχωριανούς του, σε εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στ Αφάντου και στη συνέχεια είχε  μιλήσει στην ιστορική εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ για την υπέροχη αυτή διαδρομή του.

«Έχω παρά πολλές ευχάριστες στιγμές όλα αυτά τα χρόνια που χορεύω για τους τουρίστες μας, που δεν μπορώ να τις θυμάμαι όλες, μερικές όμως μου έχουν μείνει στην μνήμη όπως τότε που γυριζόταν η ταινία ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΟΝΕ.

Μας είχαν φωνάξει να χορέψουμε στην Παλιά Πόλη, στην πλατεία που υπάρχει έξω από το μουσείο. Εκεί άρχισα να μαθαίνω να χορεύει συρτάκι τον ʼΑντονι Κουίν, τον μεγάλο αυτό λεβέντη και ηθοποιό. Μια άλλη αξέχαστη στιγμή είναι πριν μερικά χρόνια όταν η υπουργός πολιτισμού της Ρωσίας μαζί με μια ομάδα από Ρώσους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες ήλθε στ’ Αφάντου εκεί που χορεύω παραδοσιακούς χορούς και μου προσέφερε μια μεγάλη ανθοδέσμη και ήθελε να χορέψουμε μαζί.

Φυσικά δεν της χάλασα το χατίρι και χορέψαμε. Της άρεσε παρά πολύ που χορέψαμε μαζί και μου είπε ότι δεν θα με ξεχάσει ποτέ. Όλη την ώρα που χορεύαμε μας τραβούσαν και μια ντουζίνα κάμερες από τους Ρώσους», έλεγε ο ίδιος περήφανος.

Δείτε τον Αντωνη Κουίν να χορεύει συρτάκι στην ταινία «Αλέξης Ζορμπάς»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This