Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Ερείπιο του 17ου αιώνα έγινε… παλατάκι στη Μονεμβασιά

Το Kinsterna, ένα μισογκρεμισμένο αρχοντικό του 17ου αιώνα στη Μονεμβασιά, αποτελεί πλέον ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου. Είναι μια ονειρική κρυψώνα στην πανέμορφη κοιλάδα της Νότιας Ελλάδας, λίγα λεπτά μακριά από το γαλάζιο πέλαγος της Μεσογείου, που χρονολογείται από τη βυζαντινή, οθωμανική και ενετική εποχή.

Το κτίσμα βγήκε προς πώληση το 2003 και το 2006, μια ομάδα από top αρχιτέκτονες, μηχανικούς και σχεδιαστές ξεκίνησε την αποκατάσταση του αρχοντικού, σε συνεργασία με την αρμόδια Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με παραδοσιακές μεθόδους και τοπικά υλικά και έτσι επέστρεψε στη δόξα του.

Οι κήποι αυτού του ξενοδοχείου και οι μυρωδιές του είναι το πρώτο πράγμα που σε κερδίζει. Γύρω από όλες τις εγκαταστάσεις απλώνονται λουλούδια, μποστάνια, ιδιόκτητοι αμπελώνες, ο αιωνόβιος ελαιώνας, χρώματα και ευωδιές.

Κάθε δωμάτιο έχει λεπτομέρειες που συνδυάζουν την ομορφιά με τη λειτουργικότητα. Από τα απαλά σεντόνια, τα τεράστια κρεβάτια και τα σακουλάκια αρωματοθεραπείας κάτω από το μαξιλάρι, μέχρι τις λεπτομέρειες δαντέλας και τα design έπιπλα από γνωστούς οίκους σε συνδυασμό με παλαιά αντικείμενα. Ακόμη, έχει σπα και πισίνα που το καθιστούν εμπειρία άλλου επιπέδου…

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει βραβευτεί από Conde Nast Traveller, TripAdvisor, Mr. and Mrs. Smith Collection κ.α.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ