Ερείπιο του 17ου αιώνα έγινε… παλατάκι στη Μονεμβασιά

Must Read

Το Kinsterna, ένα μισογκρεμισμένο αρχοντικό του 17ου αιώνα στη Μονεμβασιά, αποτελεί πλέον ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου. Είναι μια ονειρική κρυψώνα στην πανέμορφη κοιλάδα της Νότιας Ελλάδας, λίγα λεπτά μακριά από το γαλάζιο πέλαγος της Μεσογείου, που χρονολογείται από τη βυζαντινή, οθωμανική και ενετική εποχή.

Το κτίσμα βγήκε προς πώληση το 2003 και το 2006, μια ομάδα από top αρχιτέκτονες, μηχανικούς και σχεδιαστές ξεκίνησε την αποκατάσταση του αρχοντικού, σε συνεργασία με την αρμόδια Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με παραδοσιακές μεθόδους και τοπικά υλικά και έτσι επέστρεψε στη δόξα του.

Οι κήποι αυτού του ξενοδοχείου και οι μυρωδιές του είναι το πρώτο πράγμα που σε κερδίζει. Γύρω από όλες τις εγκαταστάσεις απλώνονται λουλούδια, μποστάνια, ιδιόκτητοι αμπελώνες, ο αιωνόβιος ελαιώνας, χρώματα και ευωδιές.

 

Κάθε δωμάτιο έχει λεπτομέρειες που συνδυάζουν την ομορφιά με τη λειτουργικότητα. Από τα απαλά σεντόνια, τα τεράστια κρεβάτια και τα σακουλάκια αρωματοθεραπείας κάτω από το μαξιλάρι, μέχρι τις λεπτομέρειες δαντέλας και τα design έπιπλα από γνωστούς οίκους σε συνδυασμό με παλαιά αντικείμενα. Ακόμη, έχει σπα και πισίνα που το καθιστούν εμπειρία άλλου επιπέδου…

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει βραβευτεί από Conde Nast Traveller, TripAdvisor, Mr. and Mrs. Smith Collection κ.α.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This