Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Μοντέλο σχιζοφρενής κατακρεούργησε σκυλάκι στο μετρό

Ο Μάλτσικ, που σήμαίνει «Αγοράκι», στα ρωσικά, ήταν ένα μαύρο ημίαιμο σκυλάκι, που έμενε στον σταθμό Μεντελέγιεφσκαγια του μετρό της Μόσχας. Οι εργαζόμενοι του μετρό είχαν «υιοθετήσει» τον σκύλο ενώ οι ιδιοκτήτες ενός ανθοπωλείου κι ενός καπνοπωλείου δίπλα στον σταθμό, φρόντιζαν να τον ταΐζουν.

Ένα απόγευμα του Δεκέμβριου του 2001, μια 22χρονη εισήλθε στον σταθμό μαζί με το Staffordshire Μπουλ Τεριέ της και για άγνωστους λόγους, άφησε τον σκύλο της να επιτεθεί στον Μάλτσικ, ενώ εκείνη έβγαλε από την τσάντα της ένα μαχαίρι και μαχαίρωσε το άτυχο αδέσποτο έξι φορές. Ο ιδιοκτήτης ενός πάγκου εκεί δίπλα είδε το περιστατικό και προσπάθησε να επέμβει αλλά ήταν αργά. Το «Αγοράκι» είχε αφήσει την τελευταία πνοή του πριν φτάσει το ασθενοφόρο.

Η Ρομάνοβα κατάφερε να ξεφύγει πριν φτάσει η αστυνομία,  όμως, η δημοσιογράφος της «Ιζβέστια», Ιρίνα Οζιόρναγια βάλθηκε να ανακαλύψει γιατί επιτέθηκαν τόσο βάναυσα στον Μάλτσικ.

Με μια σειρά άρθρων για το περιστατικό, κατάφερε να ταυτοποιήσει τη Ρομάνοβα, η οποία, δήλωσε: «Όλα αυτά πλέον δεν έχουν καμία σημασία. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το έχω μετανιώσει. Αλλά σε μια βδομάδα, πάω στην Ισπανία για δουλειά. Ελπίζω να τα ξεχάσω όλα αυτά. Τουλάχιστον, εσείς δεν θα μ’ ενοχλείτε».

Περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι η Ρομάνοβα είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένια σε ηλικία έξι χρόνων και ότι υποτίθεται πως είχε βλάψει ή σκοτώσει σκυλιά που η ίδια ή η οικογένειά της προηγουμένως είχαν. Μετά από καμπάνια ενός χρόνου, η Ρομάνοβα δικάστηκε και καταδικάστηκε εκτείνοντας την ποινή της με ένα χρόνο ψυχιατρική αγωγή. Άγνωστο το τι απέγινε μετά.

Στο σημείο που ξεψύχησε το «Αγοράκι» τοποθετήθηκε ένα χάλκινο άγαλμα το οποίο το βάφτισαν «Συμπόνια», από τον γλύπτη Αλέξανδρο Τσίγκαλ, ενώ στην τελετή αποκάλυψης συμμετείχαν αξιοσημείωτοι καλλιτέχνες, πολλοί από τους οποίους είχαν δωρίσει χρήματα για την εγκατάσταση του μνημείου.

Περαστικοί ακόμη και σήμερα σταματούν να χαϊδέψουν το κεφαλάκι του ή για ν’ αφήσουν λίγα λουλούδια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ